Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

ΠΦΣ: Δίνει προθεσμία έως σήμερα στον ΕΦΚΑ

31/8/2022 1:56:35 πμ
Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του ζητά την άμεση αποπληρωμή των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνεχίζονται τα προβλήματα στη διασύνδεση της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η άντληση των ασφαλιστικών ενημεροτήτων των φαρμακοποιών (οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι) και συνεπώς να καθυστερεί η εξόφληση αυτών για τις συνταγές Ιουλίου. 

Ο ΠΦΣ με επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας Κ. Χατζηδάκη και Θ. Πλεύρη (κοινοποιημένη σε ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ), ενημερώνει ότι το ίδιο είχε συμβεί και στην προηγούμενη πληρωμή, με την υπεύθυνη για το πρόβλημα εταιρεία Intrasoft να καλεί τους φαρμακοποιούς να προσκομίσουν ασφαλιστική ενημερότητα στις κατά τόπους ΠΕΔΙ προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν. 

«Ενώ είχαμε λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις ότι τα προβλήματα της διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας είχαν επιλυθεί, εντούτοις κατά την επόμενη άντληση ασφαλιστικών ενημεροτήτων για την πληρωμή συνταγών μηνός Ιουλίου, αυτά εμφανίστηκαν εκ νέου σε μεγαλύτερη έκταση, με αποτέλεσμα εκατοντάδες φαρμακοποιοί να λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα για την προσκόμιση ασφαλιστικών ενημεροτήτων στις ΠΕΔΙ καθιστώντας τη διαδικασία της πληρωμής τους μη εφαρμόσιμη», αναφέρει ο ΠΦΣ. Σχολιάζει δε ότι η πρόταση από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για ιδιόχειρη παράδοση των ενημεροτήτων «δεν συνάδει με το πνεύμα εκσυγχρονισμού και διευκόλυνσης των διαδικασιών που θέλουμε να πιστεύουμε ότι χαρακτηρίζουν τα υπουργεία αρμοδιότητάς σας».

Ο ΠΦΣ καλεί τους υπουργούς να αποδώσουν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί μέχρι σήμερα 31 Αυγούστου, ενώ δηλώνει ότι ο κλάδος αδυνατεί να υποστεί νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές του και νέες ταλαιπωρίες, τονίζοντας ότι «θα οδηγηθούμε σε νέα καθυστέρηση της πληρωμής των φαρμακοποιών αυτών και σε μη αναστρέψιμες οικονομικές συνέπειες για τη βιωσιμότητα των φαρμακείων τους».

Εν τω μεταξύ έχει προηγηθεί διαμαρτυρία του ΦΣΑ προς τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη για τα 177 φαρμακεία που παραμένουν απλήρωτα, ζητώντας την άμεση εξόφλησή τους. Όπως τονίζει η διοίκηση του Συλλόγου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για τους λόγους της καθυστέρησης και για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογαριασμό τους. Σημειώνεται βέβαια πως από τις 22/8 (που ο ΦΣΑ είχε και πάλι απευθυνθεί στον ΕΟΠΥΥ για το ίδιο θέμα) κάποια φαρμακεία έχουν πληρωθεί.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ακόμα υπάρχουν απλήρωτοι φαρμακοποιοί για τις συνταγές Ιουνίου και Ιουλίου


Σχετικά άρθρα

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δέχεστε κλήσεις από υποψηφίους των προσεχών εκλογών
Αν δεν το δηλώσετε, σύμφωνα με τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Έως το τέλος του χρόνου παρατείνονται τα ειδικά μέτρα για την πανδημία
Τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία καταγράφει ο ΠΦΣ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
ΠΦΣ: Η εγγραφή των φαρμακείων στο ΓΕΜΗ δεν συνεπάγεται εγγραφή στα Επιμελητήρια
Αναφέρεται σε επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης