Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Δίνει προθεσμία έως σήμερα στον ΕΦΚΑ

31/8/2022 1:56:35 πμ
Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του ζητά την άμεση αποπληρωμή των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνεχίζονται τα προβλήματα στη διασύνδεση της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η άντληση των ασφαλιστικών ενημεροτήτων των φαρμακοποιών (οι οποίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι) και συνεπώς να καθυστερεί η εξόφληση αυτών για τις συνταγές Ιουλίου. 

Ο ΠΦΣ με επιστολή του προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας Κ. Χατζηδάκη και Θ. Πλεύρη (κοινοποιημένη σε ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ), ενημερώνει ότι το ίδιο είχε συμβεί και στην προηγούμενη πληρωμή, με την υπεύθυνη για το πρόβλημα εταιρεία Intrasoft να καλεί τους φαρμακοποιούς να προσκομίσουν ασφαλιστική ενημερότητα στις κατά τόπους ΠΕΔΙ προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν. 

«Ενώ είχαμε λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις ότι τα προβλήματα της διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας είχαν επιλυθεί, εντούτοις κατά την επόμενη άντληση ασφαλιστικών ενημεροτήτων για την πληρωμή συνταγών μηνός Ιουλίου, αυτά εμφανίστηκαν εκ νέου σε μεγαλύτερη έκταση, με αποτέλεσμα εκατοντάδες φαρμακοποιοί να λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα για την προσκόμιση ασφαλιστικών ενημεροτήτων στις ΠΕΔΙ καθιστώντας τη διαδικασία της πληρωμής τους μη εφαρμόσιμη», αναφέρει ο ΠΦΣ. Σχολιάζει δε ότι η πρόταση από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για ιδιόχειρη παράδοση των ενημεροτήτων «δεν συνάδει με το πνεύμα εκσυγχρονισμού και διευκόλυνσης των διαδικασιών που θέλουμε να πιστεύουμε ότι χαρακτηρίζουν τα υπουργεία αρμοδιότητάς σας».

Ο ΠΦΣ καλεί τους υπουργούς να αποδώσουν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί μέχρι σήμερα 31 Αυγούστου, ενώ δηλώνει ότι ο κλάδος αδυνατεί να υποστεί νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές του και νέες ταλαιπωρίες, τονίζοντας ότι «θα οδηγηθούμε σε νέα καθυστέρηση της πληρωμής των φαρμακοποιών αυτών και σε μη αναστρέψιμες οικονομικές συνέπειες για τη βιωσιμότητα των φαρμακείων τους».

Εν τω μεταξύ έχει προηγηθεί διαμαρτυρία του ΦΣΑ προς τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη για τα 177 φαρμακεία που παραμένουν απλήρωτα, ζητώντας την άμεση εξόφλησή τους. Όπως τονίζει η διοίκηση του Συλλόγου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για τους λόγους της καθυστέρησης και για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογαριασμό τους. Σημειώνεται βέβαια πως από τις 22/8 (που ο ΦΣΑ είχε και πάλι απευθυνθεί στον ΕΟΠΥΥ για το ίδιο θέμα) κάποια φαρμακεία έχουν πληρωθεί.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου