Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για τον τακτικό έλεγχο των συνταγών

6/6/2022 3:24:27 πμ
Και για τις σφραγίδες επί των συνταγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε την εγκύκλιο με όλες τις λεπτομέρειες για τον τακτικό έλεγχο των συνταγών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται δύο πίνακες Φαρμακευτικού και Διοικητικού ελέγχου, με τις ενέργειες που θα ακολουθούν η φαρμακευτική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ) αντίστοιχα.

Στην εγκύκλιο καταγράφονται και τα νέα χρονοδιαγράμματα των πληρωμών, σύμφωνα με τα οποία η πληρωμή του 95% των αιτούμενων ποσών θα γίνεται 20 ημέρες μετά την παραλαβή των παραστατικών πληρωμής (τιμολόγια και Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής) από το Τμήμα Επεξεργασίας & Ελέγχου Συνταγών, δηλ. 20-25 ημέρες νωρίτερα από το τωρινό χρονοδιάγραμμα, όπως επισημαίνει ο ΠΦΣ.

Η όλη διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης ολοκληρώνεται εντός προθεσμίας 60 ημερών, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

ΕΟΠΥΥ: Ποιες σφραγίδες πρέπει να υπάρχουν στις συνταγές

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, οι σφραγίδες των γιατρών που συνταγογραφούν σε δημόσιες δομές πρέπει να φέρουν: ΔΥΠΕ, τίτλο νοσοκομείου/κλινικής/μονάδας υγείας ΠΕΔΙ, ονοματεπώνυμο ιατρού, ειδικότητα, βαθμό (διευθυντής, επιμελητής κλπ) ή τίτλο ιατρού, ΑΜΚΑ ιατρού ή αριθμό ΤΣΑΥ. 
Αν δεν αναγράφονται η ΔΥΠΕ και ο τίτλος νοσοκομείου, τότε οι συνταγές θα πρέπει -εκτός από τη σφραγίδα- να φέρουν στρογγυλή σφραγίδα νοσοκομείου ή κλινικής ή των εξωτερικών ιατρείων ή της μονάδας υγείας ΠΕΔΙ. 

Οι σφραγίδες παρόχων ιδιωτικού τομέα που εκδίδουν συνταγές για δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ πρέπει να φέρουν: ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, ΑΜΚΑ ιατρού ή αριθμό ΤΣΑΥ. Σημειώνεται ότι η απουσία του ΑΜΚΑ επί της σφραγίδας δεν ακυρώνει την ηλεκτρονική συνταγή, δεδομένου ότι ο ΑΜΚΑ και ο ΤΣΑΥ εμφανίζονται σε αντίστοιχο πεδίο αυτής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος
Με αφορμή τη μη ταυτόχρονη πληρωμής των φαρμακείων της Αττικής






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο