Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Δεν είναι υποχρεωμένοι οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των συλλόγων να δηλώνουν «πόθεν έσχες»

27/11/2022 9:00:59 μμ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι σύμφωνα με το νόμο 4689/2020 (Α΄ 103/27.5.2020), οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι του ΠΦΣ και των φαρμακευτικών συλλόγων δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση για το έτος 2021. Εξαιρούνται όσοι έφεραν την ιδιότητα του προέδρου και του αντιπροέδρου κατά την περίοδο από την 01/01/2020 έως τις 26/05/2020.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, τα διοικητικά συμβούλια δεν διορίζονται από το Δημόσιο και οι σύλλογοι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό καθΆ οιονδήποτε τρόπο αλλά είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι από τις εισφορές των φαρμακοποιών μελών.

Συνεπώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του προαναφερόμενου νόμου. Ο ΠΦΣ, ωστόσο, επικοινώνησε και με τη Γ΄ Μονάδα Ελέγχου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες, η οποία είναι αρμόδια για την υποβολή των εν λόγω δηλώσεων και επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω.
Σημειώνεται ότι στον εν λόγω νόμο ορίζεται πως στελέχη νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου είναι υπόχρεοι για υποβολή στοιχείων περιουσιακής κατάστασης «υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται, τακτικώς, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή τη διοίκησή τους ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Τι προβλέπει η εφαρμογή του νέου Εσωτερικού Κανονισμού






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο