Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: «Δεν δίνουμε οδηγίες στα μέλη μας για συγκεκριμένη χρέωση των rapid test»

12/10/2021 3:24:25 μμ
Απάντηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι δεν πρέπει να ζητούν από τα μέλη τους να χρεώνουν με συγκεκριμένη τιμή τη διενέργεια των rapid test, καθώς σύμφωνα με το σχετικό νόμο, η υπηρεσία έχει ανώτατο όριο χρέωσης. Αυτό φαίνεται πως επισήμανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον ΠΦΣ, ο οποίος (με επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστοσελίδα του Συλλόγου) απαντά ότι ουδέποτε δόθηκε τέτοια οδηγία ούτε έχει υποπέσει στην αντίληψή του σχετική επιστολή, ανακοίνωση, προφορική παραίνεση στον τύπο από Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Όπως εξηγεί ο ΠΦΣ, «στο υπΆ αριθμόν πρωτοκόλλου 3364/26.7.2021 έγγραφο του ΠΦΣ πράγματι, εκ παραδρομής και μόνο, δεν υπήρχε η αναφορά περί "ανώτατου ορίου χρέωσης". 

Αναφερόταν βέβαια ο σχετικός Νόμος (Ν. 4812/2021). Επουδενί όμως η εκ παραδρομής αυτή παράλειψη δύναται να θεωρηθεί ως οδηγία περί χρέωσης στο ανώτατο όριο». Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι εξαρχής είχαν ενημερωθεί πλήρως πως ορίζονται τα θέματα αμοιβής της υπηρεσίας, σημειώνει ο Σύλλογος αλλά σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να λυθεί η «παρεξήγηση», έχει ήδη προβεί στην ανάκληση του επίμαχου εγγράφου με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, στην οποία γίνεται μνεία ότι η ανάκληση έγινε «κατόπιν σύστασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ευθυγράμμιση των ανακοινώσεων του ΠΦΣ προς το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο