Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Αυτές είναι οι προτάσεις που θα καταθέσει για τα ελλειπτικά φάρμακα

27/1/2020 3:41:44 μμ
Στις επόμενες ώρες η συνάντηση Βαλτά - Κικίλια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε έκτακτη συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας τις προσεχείς ώρες αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου το σοβαρό πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων από τον πρόεδρο του ΠΦΣ Α. Βαλτά στον αρμόδιο υπουργό Β. Κικίλια αλλά και οι λύσεις που μπορούν να διορθώσουν διαχρονικά το πρόβλημα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του f.daily οι προτάσεις από τη μεριά του ΠΦΣ θα είναι:
  1. Δημιουργία ειδικής εφαρμογής μέσω της οποίας όλοι οι πρόεδροι των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων θα υποχρεούνται να δηλώνουν τα ελλειπτικά φάρμακα. Θα πρόκειται για μία έτοιμη φόρμα, η οποία θα κτυπάει καμπανάκι για τα φάρμακα που είναι ελλειπτικά.
  2. Επίσης, σε εβδομαδιαία βάση θα συντάσσεται λίστα με τα φάρμακα που είναι ελλειπτικά ανά Νομό και όχι ανά φαρμακείο.

Από τη μεριά των φαρμακοποιών, που έκπληκτοι διάβασαν στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΦ ότι οι επίσημα δηλωμένες ελλείψεις φαρμάκων στον Οργανισμό είναι μόλις 27, υπήρξε έντονη αντίδραση και χωρίς υπερβολή αυτή η ανακοίνωση έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απάντηση-διάψευση απέστειλε σήμερα νωρίς το πρωί ο ΠΦΣ τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ο υπουργός Υγείας δεν είναι σωστά πληροφορημένος για τον αριθμό των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά. Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι πάρα πολύ περισσότερα τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται ασθενείς και φαρμακοποιοί».

'Εντονες αντιδράσεις από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αττικής και Κιλκίς

Για «σκηνές τρέλας στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββατοκύριακου» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κ. Λουράντος, σημειώνοντας πως «έσπασαν τα τηλέφωνα των φαρμακείων από πολίτες που ζητούσαν μέσω τηλεφώνου να πληροφορηθούν αν έχουν κάποια φάρμακα που δεν μπορούν να βρουν… ειδικά για το TAMIFLU!», όπως σημείωσε.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Φ.Σ. Κιλκίς Κ. Κατσιανός ενημέρωσε σε συνάντησή του με τους βουλευτές του Νομού για «τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει πλέον το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στο Νομό Κιλκίς, οι οποίες αυτή τη στιγμή, μετά από καταγραφή τους από το Σύλλογό του, ανέρχονται σε περισσότερα από 100 σκευάσματα 25 φαρμακευτικών εταιρειών, παραδίδοντας έγγραφα με αναλυτικά στοιχεία», όπως μας ανέφερε. Πρόκειται για φάρμακα όλων των παθήσεων και πιο συγκεκριμένα για αντιβιώσεις, παιδικά εμβόλια, ινσουλίνες, φάρμακα για το αναπνευστικό, για το διαβήτη, την υπέρταση, για καρδιοπάθειες και ουρολογικά, την οστεοπόρωση, το γλαύκωμα, ηρεμιστικά, πνευμονολογικά, καθώς και φάρμακα για την ελκώδη κολίτιδα, το θυρεοειδή και αντιπηκτικές ενέσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο