Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Θα στηρίξει και με δικά του κονδύλια τα πλημμυρισμένα φαρμακεία

20/9/2023 7:19:37 μμ
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά την περιοδεία σε 3 νομούς των περιοχών που επλήγησαν στη Θεσσαλία και την εικόνα να παραμένει αποκαρδιωτική, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας Θάνος Κουτσούκης και ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ Σεραφείμ Ζήκας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στις 20/09, αναφέρθηκαν στις δράσεις που υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν προκειμένου να στηριχθούν τα φαρμακεία, τα οποία υπέστησαν ζημιές, αλλά και να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων των περιοχών, σε πολλές από τις οποίες υπάρχει ακόμη έντονη δυσοσμία.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, 13 φαρμακεία παραμένουν εντελώς κλειστά, ενώ συνολικά πάνω από 50 έχουν υποστεί ζημιές και υπολειτουργούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, εκτός από την κρατική βοήθεια, ο ΠΦΣ έχει αποφασίσει να στηρίξει οικονομικά όσα φαρμακεία έχουν πλημμυρίσει με δικά του κονδύλια και με το ποσό να ανέρχεται ανά φαρμακείο στα 2.300 ευρώ.


Όσον αφορά την προμήθεια φαρμάκων, άπειρες συσκευασίες σε σπίτια, φαρμακεία και φαρμακαποθήκες έχουν καταστραφεί και χιλιάδες άλλες αλλοιώθηκαν λόγω των εκτεταμένων διακοπών του ρεύματος. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια εμβολίων, αντιτετανικών ορών αλλά και με τις παιδικές αντιβιώσεις. Ο ΠΦΣ αλλά και τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν απευθύνει έκκληση σε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες να βοηθήσουν οργανωμένα, παρέχοντας επάρκεια φαρμάκων, αίτημα στο οποίο έχουν ανταποκριθεί άμεσα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι εταιρείες Φαρμασέρβ-Λίλλυ και Novartis.


Σημειώνεται ότι οι ομιλητές αναφέρθηκαν και στην αξία της έγκαιρης καταγραφής των ζημιών, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι κρατικές αποζημιώσεις αλλά και να υπάρξει μέριμνα για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα φαρμακεία που επλήγησαν.


Μιλώντας στο f.daily ο Θάνος Κουτσούκης, τόνισε: «Ζήσαμε όλοι μας τις τελευταίες ημέρες πολύ έντονες στιγμές. Υπό το συναίσθημα του φόβου και της αγωνίας κυρίως για όσους έχασαν την περιουσία τους, προσπαθούμε να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας φαρμακοποιούς, αλλά και τους ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν και χρειάζονται τις θεραπείες τους. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για τη συλλογή φαρμάκων με μεγάλες καμπάνιες σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας από τις φαρμακευτικές εταιρείες να μας συνδράμουν, ενώ παράλληλος στόχος μας είναι η γρήγορη αποκατάσταση των φαρμακείων. Ο αγώνας συνεχίζεται».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε σεμινάριο του ΙΔΕΕΑΦ ο Αν. Βίτσος


Σχετικά άρθρα

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ
ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες, τα κενά και οι ελλείψεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας