Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Pfizer: Τελευταία δεδομένα δείχνουν την αποτελεσματικότητα του Paxlovid

16/12/2021 4:12:20 μμ
Νέα στοιχεία και για τις θεραπείες του στελέχους Όμικρον
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η νεότερη ανακοίνωση της Pfizer αναφέρει ότι η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου Paxlovid στη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων από COVID-19 άγγιξε το 90%, όταν δόθηκε τρεις με πέντε μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια αποτελεσματικότητα και έναντι του στελέχους Όμικρον

Η εμφάνιση του νέου στελέχους έχει αυξήσει τις ανάγκες για θεραπευτικές επιλογές για όσους έρθουν σε επαφή με τον ιό και η έγκριση του φαρμάκου αυτού θα το καθιστά ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα έναντι στην πανδημία, αναφέρει ο A. Burla, CEO της εταιρείας Pfizer.

Τα πρώτα δεδομένα για το στέλεχος Όμικρον δείχνουν τη γρήγορη επικράτησή του στη Νότια Αφρική και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει ήδη ανιχνευθεί σε 31 Πολιτείες των ΗΠΑ, με κάποια πρώτα στοιχεία να δείχνουν πιθανή ανθεκτικότητα του στελέχους σε μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν ήδη εγκριθεί.

Η εταιρεία Regeneron, της οποίας το μονοκλωνικό αντίσωμα έχει λάβει έγκριση, αναφέρει πιθανή μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι του νέου στελέχους, ενώ ήδη προετοιμάζονται νέας γενιάς φάρμακα ειδικά στοχευμένα για το Όμικρον. Μια άλλη δημοσίευση αναφέρει ότι το στέλεχος διαφεύγει της ανοσίας που παρέχουν τα αντισώματα των εταιρειών Regeneron, Eli Lilly και AstraZeneca, που έλαβαν έγκριση από τον FDA για άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στον εμβολιασμό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»