Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Pfizer: Σε δοκιμές ένας πολλά υποσχόμενος συνδυασμός αντιβιοτικών

7/6/2023 12:55:19 πμ
Εντός του 2023 αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις κυκλοφορίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η μικροβιακή αντοχή θεωρείται μία από τις 10 σοβαρότερες απειλές για την παγκόσμια υγεία, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. και η Pfizer αναμένεται να συμβάλλει με το δικό της τρόπο στη διαχείριση του προβλήματος. Η νέα πειραματική αντιβιοτική της θεραπεία δείχνει να είναι ασφαλής και αποτελεσματική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από μελέτες φάσης 3. Πρόκειται για ένα συνδυασμό ουσιών, των aztreonam και avibactam (ATM-AVI), που προορίζεται για τη θεραπεία πολυανθεκτικών λοιμώξεων από Gram-αρνητικά βακτήρια.

Η νέα θεραπεία σε συνδυασμό με μετρονιδαζόλη δοκιμάστηκε σε σύγκριση με δύο παλαιότερα αντιβιοτικά (meropenem και colistin) σε περιπτώσεις επιπλεγμένων ενδοκοιλιακών λοιμώξεων και έδειξε αποτελεσματικότητα 76,4% έναντι 74% που πέτυχε το σχήμα στην ομάδα ελέγχου. Επίσης σε ασθενείς με σοβαρές πνευμονίες το ποσοστό που θεραπεύτηκε έφτασε το 45,9% έναντι του 41,7%. Επιπλέον, σε μια δεύτερη μελέτη φάσης 3 για επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από Gram-αρνητικά βακτήρια, το νέο σχήμα θεράπευσε το 41,7% των ασθενών, με τα καλύτερα διαθέσιμα φάρμακα ανά περίπτωση να πετυχαίνουν ποσοστό θεραπείας 0%. Όσον αφορά την ασφάλεια, αναφέρθηκαν μόνο ήπιες και αναμενόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ο James Rusnak, ανώτερος αντιπρόεδρος και CDO της εταιρείας δήλωσε: «Τα δεδομένα δείχνουν ότι το ATM-AVI, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να είναι μια σημαντική θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με απειλητικές για τη ζωή βακτηριακές λοιμώξεις που είναι ανθεκτικές σε όλα σχεδόν τα διαθέσιμα αντιβιοτικά». 

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό και θα αποτελέσουν τη βάση για τις αιτήσεις άδειας κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Κίνα εντός του τρέχοντος έτους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της