Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Pfizer: Νέα συμφωνία για την απόκτηση φαρμάκου GLP-1

11/12/2025 3:36:33 μμ
Επενδύει περίπου 2 δισ. δολάρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H Pfizer ανακοίνωσε άλλη μία επένδυση σε θεραπείες κατά της παχυσαρκίας, προχωρώντας σε συμφωνία 150 εκατ. δολαρίων -που ενδέχεται να αγγίξει τα 1,9 δισ. δολάρια- για ένα υπό μελέτες GLP-1 φάρμακο.

 

Πιο συγκεκριμένα, η κινεζική εταιρεία YaoPharma, θυγατρική της Shanghai Fosun, θα διεξάγει την κλινική μελέτη φάσης 1 του νέου μικρού μορίου YP05002, ενώ η Pfizer θα αναλάβει την περαιτέρω ανάπτυξη, παραγωγή και παγκόσμια κυκλοφορία του. Στοχεύει δε να μελετήσει το νέο μόριο συνδυαστικά με έναν άλλο φάρμακο, αγωνιστή του υποδοχέα GIPR που βρίσκεται σε μελέτες φάσης 2.

 

Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής και πρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Pfizer, Δρ. Chris Boshoff, δήλωσε: «Η έρευνα σε καρδιομεταβολικά νοσήματα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Pfizer και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης. Αυτό το πειραματικό μικρό μόριο GLP-1 συμπληρώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο χαρτοφυλάκιο των νέων υποψηφίων θεραπειών της παχυσαρκίας και των συνοσηροτήτων της».

 

Πρόκειται για τη 2η σχετική συμφωνία της Pfizer το τελευταίο διάστημα, μετά την εξαγορά της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Metsera που αναπτύσσει φάρμακα για την παχυσαρκία με πιο μακρά διάρκεια δράσης και πιο βολικό δοσολογικό σχήμα συγκριτικά με τις τρέχουσες θεραπείες. Η συμφωνία έκλεισε στα 10 δισ. δολάρια, μετά από «μάχη» με τη Novo Nordisk (διεκδικούσε κι εκείνη τη Metsera) που κόντεψε να φτάσει στα δικαστήρια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακαποθήκες ετοιμάζουν πρόταση - σύμφωνος ο Απ. Βαλτάς
Μία πρωτοβουλία της Διεθνούς Συμμαχίας για ένα Μέλλον χωρίς Τερηδόνα






Σχετικά άρθρα

Ο ΟΦΕΤ στη Vitafoods Europe 2026
Στρατηγική εστίαση στη σύγχρονη πρόκληση της μακροζωίας
GSK: Συνεργασία με τους σταρ της σειράς Modern Family
Για την προώθηση του εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας Β σε εφήβους
Η Haleon πάει UEFA
14/5/2026 3:43:05 μμΗ Haleon πάει UEFA
Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας - ορόσημο
Μετεξέλιξη του ρόλου των πωλήσεων στον φαρμακευτικό κλάδο
Γράφει ο Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ