Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Περισσότερες υπηρεσίες αναλαμβάνουν οι φαρμακοποιοί στην Αγγλία

14/4/2025 5:46:14 μμ
Μετά τη συμφωνία με την κυβέρνηση για αύξηση της χρηματοδότησής τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν περισσότερες υπηρεσίες από τα φαρμακεία της Αγγλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, αφού επιτεύχθηκε συμφωνία με τον κλάδο για αύξηση της χρηματοδότησης. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας συμφώνησε να στηρίζει τα κοινοτικά φαρμακεία με επιπλέον 617 εκατ. λίρες αλλά και με τη διαγραφή χρεών ύψους 193 εκατ. λιρών για ιδιοκτήτες φαρμακείων, «προκειμένου να ξεκινήσουν τη νέα φορολογική χρονιά (από 1η Απριλίου) με περισσότερη αυτοπεποίθηση», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Η συμφωνία αποτελεί μέρος του «Σχεδίου Μετασχηματισμού», στο οποίο εργάζεται η κυβέρνηση με στόχο να «μετακινήσει» τους ασθενείς από τα νοσοκομεία προς την ΠΦΥ και αποτελεί μια απάντηση στην επί σειρά ετών υποχρηματοδότηση του κλάδου. 


Οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν πλέον τα κοινοτικά φαρμακεία είναι για 1η φορά η δωρεάν διάθεση του χαπιού της επόμενης ημέρας και η υποστήριξη των ψυχικά ασθενών που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά εντός των φαρμακείων. Επίσης συμφωνήθηκε να δοθεί η δυνατότητα παροχής κλινικών υπηρεσιών και συμβουλευτικής από περισσότερα μέλη του προσωπικού του φαρμακείου, να ενισχυθούν τα κίνητρα των φαρμακοποιών για την ταυτοποίηση ασθενών με υπέρταση και να υποστηριχθεί οικονομικά η προμήθεια φαρμάκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη συνεργασία γιατρών, φαρμακοποιών και διαιτολόγων
Τα φαρμακεία καλούνται να αναρτήσουν αφίσες στις βιτρίνες τους






Σχετικά άρθρα

Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα
Πορτογαλία: Οι φαρμακοποιοί ζητούν στήριξη της υγείας & ευεξίας τους
Ως μέσο για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας
Τα φαρμακεία μπορούν να συμβάλλουν στο Silver Alert
Μια νέα ιδέα υποβλήθηκε στα Δ.Σ. του ΠΦΣ και του Φ.Σ. Αττικής
Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΠΦΣ για τις ελλείψεις φαρμάκων
Στον «στόχο» του βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρείες