Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

Περισσότερα από 2,3 εκατ. ευρώ η συμβολή της Gilead για την ηπατίτιδα

22/11/2018 10:06:02 πμ
Προσπάθεια να εξαλειφθεί η ασθένεια στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης» για την Αντιμετώπιση της Εξάπλωσης των HCV, HIV στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στην Αθήνα. Από αυτά προέκυψε η ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών και των συνεπειών τους, ώστε, αφενός να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών και αφετέρου των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Η εταιρεία Gilead Sciences Hellas, έχοντας ως στρατηγικό στόχο την εξάλειψη της Χρόνιας Ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, υποστήριξε οικονομικά το πρόγραμμα «Αριστοτέλης» για την περιοχή της Αθήνας και θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα «Αλέξανδρος» για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Για την επίτευξη του στόχου της εξάλειψης, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΘΕΝΩΝ ΗΠΑΤΟΣ "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", έχει διαθέσει τα τελευταία 5 χρόνια περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα έρευνας, καταγραφής, ελέγχου και αντιμετώπισης της νόσου, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.


Συγκεκριμένα, μέσα από τις δράσεις αυτές, περισσότεροι από 6.700 ασθενείς γνώρισαν την κατάσταση της υγείας του ήπατός τους και υποστηρίχθηκε η διαχείριση της νόσου σε περισσότερους από 4.700 ασθενείς. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 7.000 εξετάσεις για την ηπατίτιδα Β και C. Επίσης, μέσω αντίστοιχων προγραμμάτων στις φυλακές Κορυδαλλού και Πάτρας, που στηρίζει η εταιρεία Gilead, περισσότεροι από 1.500 κρατούμενοι θα εξεταστούν στο άμεσο μέλλον.


Με αφορμή τα αποτελέσματα του προγράμματος «Αριστοτέλης», ο γενικός διευθυντής της Gilead Sciences Hellas, Σάββας Χαραλαμπίδης, δήλωσε: «Παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας να διαθέτουμε τις καινοτόμες θεραπείες μας και να υποστηρίζουμε τη θεραπευτική φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή. Συνεχίζουμε, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, να επενδύουμε στην έρευνα, την ενημέρωση και στον έλεγχο του πληθυσμού, συμβάλλοντας κατΆ αυτόν τον τρόπο στη συνολική βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας και μάλιστα σε κρίσιμους για τη δημόσια υγεία τομείς, με απτά, ευδιάκριτα οφέλη για το κοινωνικό σύνολο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022
Σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data για την περίοδο από 5-26 Δεκεμβρίου 2021


Σχετικά άρθρα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ δίπλα στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα
Ανακαίνισε τους χώρους φιλοξενίας του Ιδρύματος
ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία