Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Περικοπές στις συνταγές αναλώσιμων Ιανουαρίου ζητά ο ΕΟΠΥΥ

21/6/2017 5:19:07 μμ
Ανάστατοι οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από Προέδρους Φαρμακευτικών Συλλόγων ότι λαμβάνουν ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για περικοπές συνταγών αναλώσιμων που αφορούν τον Ιανουάριο 2017 λόγω λαθών που διαπιστώνονται κατά τον έλεγχο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ.

Όπως σημειώνει: «αυτό είναι απαράδεκτο, δεδομένου ότι στις συζητήσεις ο κλάδος έχει συμφωνήσει να μην γίνει καμιά περικοπή για τους πρώτους μήνες εφαρμογής της συμβάσεως, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε την περίοδο εκείνη το e-dapy προμηθευτών».

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση συνέχιση της διαδικασίας πληρωμής, χωρίς την περικοπή οποιαδήποτε συνταγής αναλωσίμων που αφορά σε πρώτη φάση τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.


Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουν ότι ο Π.Φ.Σ. θα προβεί άμεσα στην καταγγελία της από 02.01.2017 της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. iii αυτής λόγω παραβάσεως εκ μέρους σας των όρων της.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Αυξημένα προβλέπονται τα κέρδη της το 2026, αναμένοντας 6 εγκρίσεις νέων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών