Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

ΕΦΚΑ: Νέες εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών
Θεσπίζονται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για κάθε περίπτωση
ΦΣΑ: Πώς αίρονται οι παράλληλες εξαγωγές για φάρμακα που είναι ελλειπτικά;
Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή του ΕΟΦ για την πρόσφατη απόφασή του
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πώς οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό στα φαρμακεία τους
Αποκλειστική συνέντευξη του καθηγητή Θεόδωρου Κωνσταντινίδη στη Βάσω Καλυβιώτη


Περιβάλλον και Ογκολογία!

29/11/2017 4:30:35 μμ
Το 4ο Forum από τις "Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι «Γυναίκες στη Ογκολογία» (W4O Hellas) διοργανώνουν για 4η συνεχόμενη χρονιά Forum με κεντρικό θέμα φέτος «Περιβάλλον και Ογκολογία». Το Forum θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στην Αθήνα.

Στην επιστημονική συνάντηση θα συζητηθούν διεξοδικά θέματα σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν σε καρκινογένεση, όπως η ρύπανση, το κάπνισμα και τα καρκινογόνα στην καθημερινότητά μας, οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στην υγεία, ο ρόλος των γονιδίων έναντι του περιβάλλοντος στην καρκινογένεση αλλά και η κεντρική σημασία της διατροφής και της άσκησης ενάντια στον καρκίνο. Επιπλέον, θα υπάρξει ειδικό στρογγυλό τραπέζι για τον καρκίνο σε παιδιά και εφήβους και για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε παιδιά και εφήβους.


Επιστήμονες, από διάφορους χώρους και από τα σημαντικότερα κέντρα ερευνών της χώρας μας, συμμετέχουν σε μια προσπάθεια διεπιστημονικής προσέγγισης της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση. Θα ακουστούν απόψεις για το ρόλο και τις επιδράσεις της σύγχρονη τεχνολογίας και των συσκευών ασύρματης επικοινωνίας, για το ρόλο των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και για την περιβαλλοντική πολιτική και διαχείριση.


Στο πλαίσιο του Forum, διοργανώνεται ξεχωριστή κοινωνική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Ευζωία: project γένους θηλυκού;» με την συμμετοχή σημαντικών γυναικών-πρεσβειρών των σκοπών των 'Γυναικών στην Ογκολογία', από το χώρο των γραμμάτων και της πολιτικής. Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα πλαισιώσει μουσικά η Μαρίνα Σάττι και οι Fonέs.


Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά σεμινάρια διατροφής, yoga, pilates, ομαδικής εικαστικής ψυχοθεραπείας και βελονισμού- με δωρεάν συμμετοχή. «Ειδικοί διατροφολόγοι θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής. Θα συμμετάσχουμε σε εργαστήριο για να μάθουμε ποιες πρέπει να είναι οι καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες, με στόχο την ευεξία και τόνωση του οργανισμού. Θα φτιάξουμε υγιεινούς χυμούς και θα μοιραστούμε απλές συνταγές αποτοξίνωσης. Ομάδα γυμναστών, με υποστήριξη φυσικοθεραπευτή, θα μας εισάγει σε ένα δομημένο πρόγραμμα άσκησης. Θα μάθουμε τα βασικά βήματα της τεχνικής πιλάτες και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει κατά τη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη και αποθεραπεία. Ειδικοί εκπαιδευτές θα μας μυήσουν στα μυστικά υποστηρικτικών τεχνικών. Θα συμμετάσχουμε σε σεμινάριο yoga, τεχνικών χαλάρωσης, σεμινάριο εικαστικής ψυχοθεραπείας και θα συζητήσουμε το θετικό ρόλο που μπορούν να παίξουν διάφορες υποστηρικτικές τεχνικές όπως ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία», τονίζουν οι διοργανωτές.


Η είσοδος στα βιωματικά σεμινάρια είναι δωρεάν με προεγγραφή/ κράτηση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.w4ohellas.org και www.facebook.com/womeninoncology και για να αποστείλετε τη φόρμα συμμετοχής και για την εγγραφή σας επικοινωνήστε με τη γραμματεία E.T.S. Events, Βιβή Μπουκουβάλα, τηλ.: 210-98 80 032, Φαξ: 210-98 81 303.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα «Best in Pharmacy» επιβραβεύουν τις δυναμικές φαρμακευτικές εταιρείες για τα καινοτόμα προϊόντα υγείας που διακινούν στα ελληνικά φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

Το φαρμακείο των φετινών διακοπών είναι διαφορετικό
Τι πρέπει να προτείνει ο φαρμακοποιός στους πελάτες του
Πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα από τα κουνούπια
Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Διακοπές χωρίς γυναικολογικά απρόοπτα
Dr. Γρηγόριος Α. Καραμπάς MD, MSc, PhD, MIGS, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Βιοκλινικής
ΕΦΚΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα
Γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ