Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΕΦΝΙ: «Μη βάζετε τη δημόσια υγεία στη μέγγενη των αριθμών»

11/12/2023 11:57:47 μμ
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί λένε «όχι» στους αυθαίρετους κόφτες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διαμαρτύρονται οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί για τους «κόφτες» που «αιφνίδια» και «αυθαίρετα», όπως χαρακτηρίζουν, εμφανίζονται στην πλατφόρμα ΕΚΑΠΥ, παρεμβαίνοντας σε εγκεκριμένες θεραπείες ασθενών. 


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΦΝΙ, η οποία ζητά «ειλικρινή διάλογο με τους θεσμικά αρμόδιους» για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομειακά φαρμακεία με τις παραγγελίες και τις προμήθειές τους. Η ΠΕΦΝΙ επισημαίνει ότι χωρίς καμία ενημέρωση και με «μη διαφανή και αντιεπιστημονικά στατιστικώς οριζόμενα κριτήρια» απορρίπτονται ή περιορίζονται ποσότητες παραγγελιών ή εξαφανίζονται σκευάσματα από την πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σε υγειονομικούς και ασθενείς αβεβαιότητα για τη διασφάλιση των αναγκαίων θεραπειών.


Τονίζει δε πως «βάσει ευρωπαϊκής έρευνας του 2023, το 50% των ελλείψεων φαρμάκων στα νοσοκομεία οφείλεται σε προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και έρχονται τώρα να προστεθούν και οι κόφτες της ΕΚΑΠΥ». Περνά έτσι το μήνυμα ότι θα τεθούν προβλήματα πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακα, αφού οι παραγγελίες των φαρμακείων βασίζονται στις συνταγογραφήσεις των γιατρών και στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε νοσοκομείου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Στο πλαίσιο του 26ου Πανελλήνιου Supply Chain Conference






Σχετικά άρθρα

Πού στοχεύει το νέο Δ.Σ. του ΦΣΑ;
Η συγκρότησή του αναμένεται στις αρχές του 2026
Φ.Σ. Χανίων: Υψηλή η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες
Μικρές οι αλλαγές στο νέο Δ.Σ. που προκύπτει
f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο