Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΕΦΝΙ: «Μη βάζετε τη δημόσια υγεία στη μέγγενη των αριθμών»

11/12/2023 11:57:47 μμ
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί λένε «όχι» στους αυθαίρετους κόφτες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διαμαρτύρονται οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί για τους «κόφτες» που «αιφνίδια» και «αυθαίρετα», όπως χαρακτηρίζουν, εμφανίζονται στην πλατφόρμα ΕΚΑΠΥ, παρεμβαίνοντας σε εγκεκριμένες θεραπείες ασθενών. 


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΦΝΙ, η οποία ζητά «ειλικρινή διάλογο με τους θεσμικά αρμόδιους» για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομειακά φαρμακεία με τις παραγγελίες και τις προμήθειές τους. Η ΠΕΦΝΙ επισημαίνει ότι χωρίς καμία ενημέρωση και με «μη διαφανή και αντιεπιστημονικά στατιστικώς οριζόμενα κριτήρια» απορρίπτονται ή περιορίζονται ποσότητες παραγγελιών ή εξαφανίζονται σκευάσματα από την πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σε υγειονομικούς και ασθενείς αβεβαιότητα για τη διασφάλιση των αναγκαίων θεραπειών.


Τονίζει δε πως «βάσει ευρωπαϊκής έρευνας του 2023, το 50% των ελλείψεων φαρμάκων στα νοσοκομεία οφείλεται σε προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και έρχονται τώρα να προστεθούν και οι κόφτες της ΕΚΑΠΥ». Περνά έτσι το μήνυμα ότι θα τεθούν προβλήματα πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακα, αφού οι παραγγελίες των φαρμακείων βασίζονται στις συνταγογραφήσεις των γιατρών και στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε νοσοκομείου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ιδίως εκείνα που απεντάχθηκαν
Προετοιμάζει 1000 παραγγελίες/ώρα, με μεγάλη ακρίβεια






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Οι τρεις υπηρεσίες που αλλάζουν τη λειτουργία του και σώζουν ανθρώπινες ζωές
Τεστ αυτοδιάγνωσης, εμβόλια ενηλίκων και καμπάνιες για τον ιό HPV
ΠΦΣ: «Παρακολουθούμε στενά τη λίστα απαγόρευσης εξαγωγών»
Και ιδίως εκείνα που απεντάχθηκαν
Τα ERP μας είναι έτοιμα. Εμείς;
Γράφει ο Δημήτριος Τσιριμπής, Γ.Γ. Φ.Σ. Κορινθίας, Μέλος Εποπτικού Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και Αντιπρόσωπος στην ΟΣΦΕ, Επιμόρφωση στις Σύγχρονες Τάσεις στη Διοίκηση των Συνεταιρισμών στο ΚΕΔΒΜ
Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Ζητούν άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Οι εργοδότες προτείνουν μισθό 30% χαμηλότερο από τη σύμβαση που υπήρχε πριν από 14 χρόνια