Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

ΠΕΦ: Οι επενδύσεις της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ενισχύουν τη κάλυψη των Ελλήνων ασθενών

30/10/2023 1:05:28 πμ
Βασική προϋπόθεση η μείωση της υπερφορολόγησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«H νέα ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς δίνει κίνητρα για επενδύσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση δεδομένου ότι τα ελληνικά εργοστάσια αναλογούν στο 12% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της Ε.Ε.». 


Με αυτά τα λόγια ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της ΠΕΦ, περιέγραψε στο συνέδριο του Economist τις μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις επενδύσεις και τη δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε ότι «η χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της ύπαρξης εγχώριας φαρμακευτικής παραγωγής, ενός κλάδου που επενδύει, δραστηριοποιείται με εξωστρέφεια και παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα που προσθέτουν αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».


Ειδική μνεία έκανε ο Θ. Τρύφων στις επενδύσεις που υλοποιεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, στο πλαίσιο του σημαντικού κινήτρου που δίνει η κυβέρνηση μέσω του ταμείου ανάκαμψης. «Οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν σημαντική προστιθέμενη αξία για την οικονομία, θα τονώσουν την απασχόληση και θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την κάλυψη των ασθενών». 


Αναφερόμενος στις προκλήσεις για τον κλάδο, ο Θ. Τρύφων επισήμανε ότι «η σοβαρότερη απειλή για την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος είναι η υπερβολική άμεση και έμμεση φορολόγηση του κλάδου» που διαμορφώνει συνθήκες οριακής βιωσιμότητας για εκατοντάδες φάρμακα, αλλά ταυτόχρονα στερεί πολύτιμα κεφάλαια από την ανάπτυξη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη