Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΠΕΦ: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ως πυλώνας ανάπτυξης, σταθερότητας και επάρκειας φαρμάκων

30/4/2023 4:24:51 μμ
Δηλώσεις στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο τραπέζι με τίτλο «Greek Local Champions: Building resilient health systems with added value investments» συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΠΕΦ και συν-διευθύνων σύμβουλος της ELPEN, Θ. Τρύφων, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ και διευθύνων σύμβουλος της Demo, Δ. Δέμος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Δ. Γιαννακόπουλος και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Rafarm Α. Μητσόπουλος

Το τραπέζι συντόνισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Ν. Βέττας, ενώ εκ μέρους της Πολιτείας συμμετείχε ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Μαντζούφας. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναδείχθηκε η πολύ σημαντική προστιθέμενη αξία που δημιουργεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία για την οικονομία και την κάλυψη των ασθενών. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Ν. Βέττας σημείωσε πως οι κατευθύνσεις της Νέας Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Στρατηγικής για τον επαναπατρισμό της παραγωγής φαρμάκων στο έδαφος της ΕΕ και την ενίσχυση της βιοφαρμακευτικής έρευνας δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε η εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. 

Από τη μεριά του ο Ν. Μαντζούφας αναφέρθηκε στο επιτυχές μέτρο του συμψηφισμού του clawback με επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς οδήγησε στην έγκριση 53 επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, ενώ το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί μέχρι το 2026 και να ενισχυθεί με πρόσθετο ποσό 150 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Θ. Τρύφων υπογράμμισε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης στο πλαίσιο του στόχου της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας μας στο επίπεδο του 15% του ΑΕΠ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών