Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΠΕΦ: Ενισχύει την απασχόληση συμβάλλοντας στην επανένταξη συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας

22/4/2021 1:16:23 μμ
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος συνεργασίας με την Action Aid Hellas
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και η Action Aid Hellas ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο μιας πολυδιάστατης συνεργασίας. Ο πρώτος κύκλος αυτής είχε ως στόχο την υποστήριξη της λειτουργίας του προγράμματος «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας» του κέντρου της Action Aid Hellas.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι άμεσα συνυφασμένος με τη δραστηριότητα των εταιρειών - Μελών της ΠΕΦ, καθώς η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης διατήρησε τις θέσεις εργασίας, ενώ με τις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που δρομολογεί σε βάθος 4ετίας θα δημιουργήσει πάνω από 2.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.


Τα αποτελέσματα της συνεργασίας με την Action Aid είναι σημαντικά, καθώς ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες. Ειδικότερα, πολλοί από τους ωφελούμενους του προγράμματος έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσονται στην αγορά εργασίας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τη σημασία της «Συμβουλευτικής Εύρεσης Εργασίας», που καθιστά δυνατή την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων και τον εμπλουτισμό των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.


Σε αυτά τα αποτελέσματα καθοριστική ήταν η συμμετοχή στελεχών των τμημάτων Ανθώπινου Δυναμικού των εταιρειών-Μελών της ΠΕΦ κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων επιμόρφωσης των ωφελούμενων. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 6 εκπαιδευτικά workshops όπου παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες εργασίας στον κλάδο του φαρμάκου, 1 ολιστικό πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας και 14 mock interviews σε εταιρείες- Μέλη της ΠΕΦ, για την εκπαίδευση κάθε ωφελούμενου στις πραγματικές συνθήκες συνεντεύξεων και εύρεσης εργασίας.


Η ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων ανθρώπων που αδυνατούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και έχουν ανάγκη από την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού αποτελεί για την ΠΕΦ και τις εταιρείες-Μέλη της πρωταρχικό μέλημα. Για αυτό και η ΠΕΦ καθιέρωσε με την Action Aid Hellas ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων εκπαίδευσης να μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στα τμήματα H&R των εταιρειών-Μελών της ΠΕΦ και να ενημερώνονται συνεχώς για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή δράση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Η ΠΕΦ πιστή στη δέσμευσή της για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων θα συνεχίσει τις δράσεις της, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης αλλά και μετά από αυτήν, που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η δυνατότητα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων από όσους αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας, η ένταξή τους στο εργασιακό περιβάλλον, η στήριξη των οικογενειών τους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες, τις οποίες η ΠΕΦ δεσμεύεται να διασφαλίσει για όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα