Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΠΕΦ: Αρωγός στο πολύτιμο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

30/11/2022 2:11:50 πμ
Ανανέωσαν μέχρι το 2026 το μνημόνιο συνεργασίας τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η στήριξη των συνανθρώπων μας σε ανάγκη βρίσκονται στον πυρήνα δράσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΦ ανανέωσε μέχρι το 2026 το μνημόνιο συνεργασίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου των Αθηνών και του Φαρμακείου του Χαλανδρίου.

Το μνημόνιο υπεγράφη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο Β’ και τον πρόεδρο της ΠΕΦ Θεόδωρο Τρύφων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το «παρών» έδωσαν, ο υπουργός υγείας Θ. Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη και σύσσωμο το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος δήλωσε: «Μέσα σε μια δύσκολη εποχή ήταν η συνάντηση σήμερα που μας δίνει αισιόδοξα μηνύματα. Είναι η συνεργασία εκκλησίας με τη φαρμακοβιομηχανία ή με όσους εργάζονται στην υπηρεσία του φαρμάκου, και η συνεργασία μας στοχεύει στο να μπορούμε να προσφέρουμε το φάρμακο στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν από μόνοι τους». Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΕΦ Θ. Τρύφων επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εγχώριας βιομηχανίας στη μάχη κατά των κοινωνικών ανισοτήτων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος