Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

«Παροχή οδηγιών για χορήγηση αναλωσίμου υγειονομικού υλικού»

19/6/2013 7:08:57 μμ
Δελτίο Τύπου από τον ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Δελτίο Τύπου από τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού:


"Παροχή οδηγιών για χορήγηση αναλωσίμου υγειονομικού υλικού

Σας υπενθυμίζουμε ότι κατΆ εφαρμογή του υπΆ αρ.31596/12-7-12 εγγράφου της Υπηρεσίας μας, με θέμα «Παροχή πρόσθετων οδηγιών για τη διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής» παρέχεται σε εξουσιοδοτημένους δικαιούχους η δυνατότητα να λαμβάνουν από τα Τμήματα Παροχών των φορέων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για λογαριασμό των ασφαλισμένων του Οργανισμού, τη δαπάνη για τα είδη που αναγράφονται στο άρθρο 9 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ - υπΆ αρ.3054/18-11-12 Υπουργική Απόφαση), με κατάθεση του ποσού της εκκαθάρισης σε τραπεζικό λογαριασμό του εξουσιοδοτημένου δικαιούχου (διαφορετικό από αυτόν του ασφαλισμένου), με ανάλογη διαδικασία με εκείνη της πληρωμής φαρμάκων στους φαρμακοποιούς που εκτελούν συνταγές ΕΟΠΥΥ.


Η ανωτέρω διαδικασία καθιερώθηκε προκειμένου να μην αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να καταβάλλουν το σύνολο της δαπάνης στον προμηθευτή και εκ των υστέρων να εισπράττουν το ποσό (αφαιρουμένης της προβλεπόμενης συμμετοχής τους) από τα Τμήματα Παροχών του Οργανισμού.


Επισημαίνεται ότι οι προμηθευτές πιστοποιούνται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, τα οποία ελέγχονται από τις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ, οι οποίες και αποδίδουν τη σχετική δαπάνη και στη συνέχεια απογράφονται ηλεκτρονικά και θα τους παρέχεται ο απαραίτητος κλειδάριθμος (κωδικός). Στη συνέχεια οι προμηθευτές υποβάλουν αρχείο (είτε ηλεκτρονικά μέσω e- ΔΑΠΥ είτε με προσκόμιση αφαιρούμενου δίσκου αποθήκευσης που θα κατατίθεται μαζί με τα φυσικά δικαιολογητικά) με τα στοιχεία των ασφαλισμένων (ιατρικές γνωματεύσεις) και φυσικά παραστατικά, τα οποία θα επεξεργάζονται από τις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω eΔΑΠΥ (Ηλεκτρονική Δήλωση Αναλυτικών Παραστατικών Υγείας).


Επειδή παρατηρήθηκε (με σχετικές επιστολές που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με την απόδοση δαπάνης αγοράς αναλωσίμου υγειονομικού υλικού) ότι τα σχετικά παραστατικά κατατίθενται από τις εξουσιοδοτημένες προμηθεύτριες εταιρείες σε Τμήματα Παροχών διαφορετικών από εκείνα που ανήκουν οι ασφαλισμένοι, τα σχετικά παραστατικά θα πρέπει να κατατίθενται από τους ασφαλισμένους ή τους εξουσιοδοτημένους προμηθευτές μόνο στα Τμήματα Παροχών στα οποία ανήκουν ασφαλιστικά (τόπος κατοικίας) οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι.

Επίσης, σχετικά με τα εκκρεμή περιστατικά, αυτά θα πρέπει να διαβιβασθούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ ή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αντίστοιχα για τους ασφαλισμένους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για έλεγχο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Παπαγεωργόπουλος Λ."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή