Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παρήγαγαν ιντερφερόνη Β από αυγά κότας

11/10/2017 11:50:30 πμ
Βασικό αντινεοπλασματικό και ανοσοτροποποιητικό φάρμακο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ιάπωνες ερευνητές, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων σε κοτόπουλα, κατόρθωσαν να παράγουν ιντερφερόνη Β, πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ως αντινεοπλασματικό και ανοσοτροποποιητικό φάρμακο.


Στόχος είναι, μετά τις σχετικές κλινικές έρευνες, η ουσία να παράγεται με μειωμένο κόστος, ώστε να μειωθεί και η τιμή του τελικού σκευάσματος.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από εδώ και εδώ, οι ερευνητές του Ιαπωνικού Εθνικού Ινστιτούτου Προηγμένης Βιομηχανικής Επιστήμης και Τεχνολογίας γονιμοποίησαν αυγά κότας με κύτταρα που παράγουν ιντερφερόνη Β. Τα κοτόπουλα που γεννήθηκαν από τα αυτά τα αυγά κληρονόμησαν τα επιθυμητά γονίδια και στη συνέχεια διασταυρώθηκαν με συνηθισμένες κότες.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν κότες ικανές να παράγουν αυγά που περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία.


Αυτή τη στιγμή, τρεις είναι οι κότες που κάνουν τα επιθυμητά αυγά κάθε μία ή δύο ημέρες. Η επιστημονική ομάδα σχεδιάζει τη σταθερή παραγωγή 100mg ιντερφερόνης από κάθε αυγό, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε πρώτη φάση στις έρευνες και στη συνέχεια στη κατά πολύ φτηνότερη παραγωγή της φαρμακευτικής ουσίας.


«Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που ελπίζουμε ότι οδηγεί στην ανάπτυξη φθηνών φαρμάκων», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Osaka, Hironobu Hojoκαι συμπληρώνει ότι το επόμενο βήμα είναι να πραγματοποιηθούν έρευνες ασφαλείας στις ουσίες αυτές που θα περιέχονται στα αυγά, ώστε να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητά τους για φαρμακευτική χρήση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης
Σχεδόν διπλάσια η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα






Σχετικά άρθρα

International Cosmetics & Beauty Summit Athens
Στην Αθήνα το επίκεντρο του διεθνούς διαλόγου για το μέλλον της αγοράς των καλλυντικών
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Στην προεδρία η Μέμη Τσεκούρα
Παχαίνουν στο ΑΙ για να πάρουν GLP-1
Η νέα ανησυχητική τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο
ΕΟΦ: Συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία Med Safety Week 2026
Και καλεί τους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες να προωθούν τα σχετικά υλικά