Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Best in Pharmacy Awards 2026
O θεσμός που αναδεικνύει τα προϊόντα φαρμακείου και τις πρακτικές προώθησής τους

Παράταση έως 30/4 για τα φάρμακα υψηλού κόστους

9/4/2010
Έως τα τέλη του μήνα θα εκδοθεί ΚΥΑ για τη ρύθμιση του θέματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με συμφωνία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας παρατείνεται μέχρι τις 30-4-2010 η διαδικασία χορήγησης των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών («φάρμακα υψηλού κόστους») από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, τόσο για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ όσο και τους ασφαλισμένους των ΦΚΑ αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μέσα στο διάστημα αυτό θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπεται από το νόμο 3816/2010 για τη ρύθμιση του θέματος.

 

Διάταξη σε σχέδιο νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης όριζε ότι έως τις 31 Μαρτίου 2010 οι φαρμακοποιοί θα αγόραζαν τα συγκεκριμένα 89 σκευάσματα με νοσοκομειακή τιμή και θα τα χορηγούσαν σε ασφαλισμένους χρεώνοντας τα Ταμεία τη νοσοκομειακή τιμή συν 5%. Επειδή δεν είχε προβλεφθεί το ποσοστό ΦΠΑ στην αγορά των φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς (που είχε ως αποτέλεσμα τα φαρμακεία να πρέπει να αγοράζουν πιο ακριβά απ’ ό,τι χρέωναν τα Ταμεία), ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος με εγκύκλιό του όρισε τη λιανική τιμή ως τιμή χρέωσης των συγκεκριμένων φαρμάκων στα Ταμεία έως ότου ψηφιζόταν διορθωτική διάταξη.

 

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και, επιπρόσθετα, έληξε την περασμένη Τετάρτη 31/3/2010 η ισχύς της προηγούμενης διάταξης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών στα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ζητά άμεση διασύνδεση των προγραμμάτων φαρμακείου με το μητρώο μέσω API
Είναι η 2η αλλαγή στη διοίκηση μέσα σε 1,5 χρόνο






Σχετικά άρθρα

Στα 2,4 εκατ. οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί χωρίς συνταγή
Ο ΠΦΣ ζητά άμεση διασύνδεση των προγραμμάτων φαρμακείου με το μητρώο μέσω API
PEIFASYN Academy: Webinar για τη διαχείριση του ασθενή με βήχα στο φαρμακείο
Η συμβολή του φαρμακοποιού στην αξιολόγηση, την κατάλληλη καθοδήγηση και την αποτελεσματική ανακούφιση του ασθενή με βήχα
Τα ΜΗΣΥΦΑ μόνο με τη συμβουλή του φαρμακοποιού
Μόνο έτσι αναδεικνύεται η αξία της αυτοφροντίδας, σύμφωνα με την PGEU
ΟΣΦΕ: Παρουσιάζει το Ψηφιακό Αποθετήριο των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμη, Ταυτότητα & Προοπτική»