Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Παράνομη πώληση φαρμάκων από e-shop ενός mini market!

20/7/2020 12:48:10 μμ
Ο ΦΣΑ ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα κατάστημα-ψητοπωλείο στη Σταμάτα διαθέτει από το e-shop του σκευάσματα παρακεταμόλης.

Το θέμα εντοπίστηκε από φαρμακοποιό, ο οποίος ενημέρωσε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και εκείνος με τη σειρά του απευθύνθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τις κατάλληλες ενέργειες λόγω αρμοδιότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω κατάστημα πουλάει διαδικτυακά έτοιμα γεύματα και παγωτά, ενώ διακινεί μια ποικιλία προϊόντων, υπό την κατηγορία Market, στα οποία περιλαμβάνονται προϊόντα σούπερ μάρκετ, gadgets και ηλεκτρολογικά υλικά αλλά και είδη «προσωπικής φροντίδας», μέσα στα οποία οι χρήστες θα βρουν και τις τρεις πιο συχνά διακινούμενες μορφές ενός εμπορικού σήματος παρακεταμόλης (τα απλά χάπια των 500mg, τα αναβράζοντα των 500mg και τα αναβράζοντα των 1000mg).

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, η λιανική πώληση των φαρμακευτικών προϊόντων επιτρέπεται μόνο από τα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία και από τους έχοντες ειδική προς τούτο άδεια του υπουργείου Υγείας. Εξάλλου η διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων μέσω οποιασδήποτε πηγής που δεν καλύπτεται από τη νομοθεσία, όπως είναι το διαδίκτυο, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του χρήστη.

Ο Σύλλογος απευθύνθηκε στη Διευθύντρια Ελέγχου και Παραγωγής Προϊόντων του ΕΟΦ κ. Γκούρα για την επίλυση του ζητήματος, ενώ τη σχετική επιστολή κοινοποίησε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαμαρτυρίες για τα τέλη EPR & την επιβολή κοστοβόρων βιομηχανικών διαδικασιών
Γράφει ο Μανώλης Συμβουλάκης, Γαστρεντερολόγος, Δ/ντής της ΒΆ Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο