Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Παράνομα αντιρετροϊκά φάρμακα από το διαδίκτυο

21/3/2017 1:59:15 μμ
Την προσοχή όλων εφιστά ο Ε.Ο.Φ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.purchase-prep.com, διακινούνται τα αντιρετροικά φάρμακα Ricovir EM και ADCO Emtevir, τα οποία δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας και είναι αντίγραφα του εγκεκριμένου στην Ελλάδα φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος Truvada (emtricitabine and tenofovir disoproxil fumarate).

Επισημαίνεται ότι το Truvada είναι συνταγογραφούμενο φάρμακο, με αποκλειστική διάθεση από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Ο Ε.Ο.Φ. εφιστά την προσοχή του κοινού, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στη κατοχή τους τα παραπάνω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Ο Οργανισμός επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θετική επίδραση σε συμπτώματα του HIV και της αντιρετροϊκής θεραπείας
Καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο τον γιατρό τους






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών