Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


«Παραλύει» αύριο ο χώρος της Υγείας

19/2/2013
Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο της Τετάρτης 20/2.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στην εντατική μπαίνει για άλλη μια φορά ο τομέας της Υγείας καθώς σύσσωμοι οι εργαζόμενοι σε διάφορους φορείς και μονάδες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει αύριο Τετάρτη ο χώρος της Υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί καθώς και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ζητά «ανατροπή της ανθυγιεινής μνημονιακής πολιτικής» και διεκδικεί δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας με πλήρη κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των πολιτών, στελέχωση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ικανοποιητικές αποδοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης καθώς και άμεση εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών.

 

Στο απεργιακό μέτωπο και οι ιδιώτες γιατροί καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου.

 

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και 6.000 Οδοντίατροι της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι «για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα που οδηγούν τον κλάδο στην εξαθλίωση, για την υποβάθμιση της Οδοντιατρικής και την αδιαφορία της πολιτείας στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου όπως είναι η παράνομη άσκηση, η διαφυγή επιστημονικού δυναμικού και η έλλειψη οποιουδήποτε προληπτικού μέτρου για την βελτίωση της στοματικής υγείας του πληθυσμού».

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από την πλευρά της θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:30 αύριο ενώ θα συνεχίσει με πορεία στο Σύνταγμα.

 

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

 

Πηγή: iatropedia.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Με την καμπάνια «Δεν φταις εσύ. Η παχυσαρκία είναι χρόνια νόσος. Μίλα με τον γιατρό σου»






Σχετικά άρθρα

Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly
Europol: Παράνομα φάρμακα αξίας 33 εκατ. κατασχέθηκαν στην επιχείρηση Shield VI
Πραγματοποιήθηκε το 2025 με τη συμμετοχή και της Ελλάδας
Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες