Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Παραιτήθηκε πριν αναλάβει η Σ. Βούλτεψη! Νέος υπ. Υγείας ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, υφυπουργοί οι Αν. Μπέζας - Ζ. Μακρή

25/6/2013 8:02:26 πμ
Βαρύ φορτίο αποδεικνύεται η Υγεία για τα νέα στελέχη καθώς η Σοφία Βούλτεψη πριν ακόμη αναλάβει παραιτήθηκε με συνέπεια να ορισθεί νέα υφυπουργός η Ζέτα Μακρή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ένα πρόσωπο έκπληξη που θα κληθεί να αλλάξει πολλά το επόμενο διάστημα επέλεξαν οι δύο αρχηγοί να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.


Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης –ως ιστορικός– θα κληθεί να αφήσει ιστορία στην Υγεία, καθώς αποτελεί τον πιο καυτό τομέα για την τρόικα. Ο νέος υπουργός Υγείας θα πρέπει να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από ταχύτατος, καθώς το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενημερωθεί και να βάλει και τάξη στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ αλλά και των νοσοκομείων.

 


Βέβαια στο πλευρό του θα έχει τον υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα, ο οποίος όμως έχει εμπειρία από κυβερνητικά καθήκοντα, καθώς υπήρξε υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

 

Τελικά δε θα αναλάβει η Σοφία Βούλτεψη τη θέση της Φωτεινής Σκοπούλη, καθώς αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση για προσωπικούς λόγους.

 

Όμως μια άλλη γυναίκα θα βρεθεί στη θέση αυτή: η Ζέτα Μακρή. Είναι βουλευτής Μαγνησίας και από τον Ιανουάριο του 2011 είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μόλις πρόσφατα μάλιστα πήρε τη βουλευτική έδρα μετά τον αιφνίδιο χαμό του Αθ. Νάκου.

 

Πηγή: iatropedia.gr

Η παραίτηση

Σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ, τα αίτια της πρώιμης παραίτησής της είναι δύο:

  • Το πρώτο ότι ο κ. ?δωνις Γεωργιάδης προέρχεται από το ΛΑΟΣ και η κ. Βούλτεψη δεν μπορούσε να συνυπάρξει με πολιτικό προϊστάμενο βουλευτή προερχόμενο από το συγκεκριμένο χώρο.
  • Το δεύτερο ότι και οι δύο πολιτεύονται στη Β΄ Αθήνας και η αποδοχή εκ μέρους της μίας θέσης υπό τον κ. Γεωργιάδη θα την έφερνε σε δυσμενή εκλογικά θέση.


Πηγή: iatronet.gr


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή