Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Παραιτείται και ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας

27/6/2013 8:12:35 πμ
Ο Α. Γεωργιάδης θα έχει ο ίδιος την αρμοδιότητα του φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την επιστολή παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) θα παραδώσει την Πέμπτη 27/6, στη 1 το μεσημέρι, στον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη ο κ. Γιάννης Τούντας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Γιάννης Τούντας είχε κοινοποιήσει πριν από περίπου 10 μέρες στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον ΕΟΦ μέσα στον Ιούνιο.


Σημειώνεται ότι η ο νέος υπουργός Υγείας έχει ζητήσει από τον κ. Τούντα να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και να τον ενημερώσει σχετικά γιατί ο κ. Α. Γεωργιάδης θα έχει ο ίδιος την αρμοδιότητα του φαρμάκου.

Την ίδια στιγμή, στις θέσεις τους παραμένουν προς το παρόν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου.


Πηγή: ygeia360.gr


Σύμφωνα δε με το iatropedia.gr, στην επιστολή παραίτησής του ο Γ. Τούντας αφήνει αιχμές για τη συνεχή έλλειψη προσωπικού στον ΕΟΦ, για τη μη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο εδώ και τρία χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, για την ανάγκη ενός απλού συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης των φαρμάκων, ενώ καταλήγει ότι ο ίδιος ολοκλήρωσε το έργο που είχε βάλει ως στόχο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή