Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Πάνω από 400 φάρμακα σε έλλειψη στα φαρμακεία της Κοζάνης

14/6/2023 1:12:04 πμ
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία Θηρεσία-Χαραμή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τις καθημερινές ελλείψεις φαρμάκων στο νομό Κοζάνης καταγγέλλει ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος, τα μέλη του οποίου επιδίδονται σε καθημερινό αγώνα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών τους. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία-Θηρεσία Χαραμή, αυτή τη στιγμή καταγράφονται ελλείψεις σε πάνω από 400 σκευάσματα «άκρως απαραίτητα για την υγεία των ασθενών» όπως αναφέρει στην τοπική εφημερίδα «Ο Χρόνος». «Θέλουμε να αναδείξουμε ξανά αυτό το πρόβλημα και όχι να το βάλουμε κάτω από το χαλί και να το υποβαθμίσουμε. Οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών και ζητούμε την κατανόηση και υπομονή του κοινού.

Εμείς επιλέγουμε τον ασθενή και όχι την κερδοφορία. Η πρώτη μας επιλογή είναι η κάλυψη των αναγκών των ασθενών και η προάσπιση της δημόσιας υγείας», τονίζει η πρόεδρος του Φ.Σ. Κοζάνης και επισημαίνει πως δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις από την πολιτεία σε ό,τι έχει να κάνει με τη πρόβλεψη κατάλληλων ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να διατηρούνται τα αποθέματα στις αποθήκες και τις φαρμακοβιομηχανίες για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Καταλήγει δε ότι ο Φ.Σ. Κοζάνης κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ζήτημα και να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο ΠΦΣ στις Βρυξέλλες για το θέμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απ. Βαλτάς μαζί με κλιμάκιο βρίσκονται στις Βρυξέλλες αυτές τις μέρες, ώστε να αναδείξουν τις πανευρωπαϊκές διαστάσεις του προβλήματος και να ζητήσουν λύσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)