Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Παχυσαρκία: Παράγοντας κινδύνου για σοβαρή νόσηση από τον κορονοϊό

8/5/2020 12:25:23 μμ
Σύμφωνα με μελέτη σε ασθενείς κάτω των 60 ετών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Covid-19 περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα νόσησης, από ασυμπτωματική λοίμωξη έως σοβαρή πνευμονία που χαρακτηρίζεται από οξεία σοβαρή αναπνευστική βλάβη.
Ο καθορισμός των παραγόντων κινδύνου για τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα είναι σημαντικός για τον καθορισμό στρατηγικών πρόληψης σε συγκεκριμένους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.

Σε μελέτη νοσοκομείου στη Νέα Υόρκη από τα 3.615 άτομα που εξετάσθηκαν στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία και ήταν θετικά στον Covid-19, το 21% είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 30-34kg/m2 και το 16% είχαν ΔΜΣ> 35kg/m2, συνολικά δηλαδή το 37% ήταν παχύσαρκα.

Βρέθηκε σημαντική διαφορά στις εισαγωγές για νοσηλεία και στις εισαγωγές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε ασθενείς ηλικίας <60 ετών ανάλογα με το ΔΜΣ.
Οι ασθενείς ηλικίας <60 ετών με ΔΜΣ μεταξύ 30-34kg/m2 ήταν 1,8 φορές πιθανότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, σε σύγκριση με άτομα με ΔΜΣ <30 kg/m2.
Ομοίως, ασθενείς με ΔΜΣ> 35kg/m2 και ηλικίας <60 ετών ήταν 3,6 φορές πιο πιθανό να εισαχθούν σε ΜΕΘ σε σύγκριση με ασθενείς στην ίδια ηλικιακή κατηγορία που όμως είχαν ΔΜΣ <30kg/m2.

Αυτό το στοιχείο είναι πολύ σημαντικό και πρακτικό από πλευράς πρόληψης, επειδή στην Ελλάδα έχουμε υψηλό ποσοστό ατόμων που είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%
Ποια καμπάνια έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους