Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Θα πληρώνονται για να εγγράψουν στον προσωπικό γιατρό τους πολίτες
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Faran: Επεκτείνεται στην καρδιολογία με πέντε κλασικά και δοκιμασμένα προϊόντα
Η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική διάθεσή τους
Π. Ζαρογουλίδης: Θα πρέπει να μείνουμε μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες
Ο πρόεδρος του ΦΣ Πέλλας τοποθετήθηκε με αφορμή την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών στο Διαδίκτυο

16/3/2015 1:40:20 μμ
55 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΤην ενίσχυση των προσπαθειών για την εξάρθρωση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο, τη δίωξη των παραβατών, την προστασία των παιδιών-θυμάτων και την αφαίρεση παράνομου περιεχομένου από το διαδίκτυο ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πρόσφατη ψηφοφορία του.

Η κοινή πρωτοβουλία της Ε.Ε. και 55 χωρών από όλο τον κόσμο συσπειρώθηκε στην Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών στο Διαδίκτυο με στόχο τη διάσωση περισσότερων θυμάτων, την εξασφάλιση αποτελεσματικότερης δίωξης, την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την επίτευξη συνολικής μείωσης του όγκου του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που διατίθενται στο διαδίκτυο.

Η τρέχουσα μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνει αλλαγές για την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της χρήσης εικόνων κακοποίησης παιδιών χρειάζεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει την ενδελεχή διερεύνηση των αδικημάτων, τη δίωξη των δραστών, την προστασία των παιδιών-θυμάτων και άλλα προληπτικά μέτρα.

 


Το ΕΚ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων και τα εξής:

 


  • Οποιοδήποτε παράνομο περιεχόμενο πρέπει να αφαιρείται άμεσα και να αναφέρεται στις αρχές επιβολής του νόμου. Οι ευρωβουλευτές τονίζουν το ρόλο που θα πρέπει να παίξουν οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, η βιομηχανία των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας και οι φορείς υποδοχής στο διαδίκτυο στην εξασφάλιση της ταχείας και αποτελεσματικής απομάκρυνσης οποιουδήποτε παράνομου περιεχομένου κατόπιν αιτήματος της αρμόδιας αρχής.
  • Χρειάζεται να δοθούν στη Europol και στις εθνικές αρχές τα κονδύλια, το ανθρώπινο δυναμικό, οι αρμοδιότητες και οι τεχνικές δυνατότητες "για να αναζητούν, ανακρίνουν και διώκουν σοβαρά και αποτελεσματικά τους δράστες".
  • Απαιτούνται νέες ικανότητες υψηλής τεχνολογίας για να αντεπεξέρχονται οι αρμόδιες αρχές στις προκλήσεις της ανάλυσης του τεράστιου όγκου εικόνων κακοποίησης παιδιών, περιλαμβανομένου του υλικού που είναι κρυπτογραφημένο και κρυμμένο στο "σκοτεινό διαδίκτυο".
  • Τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών στο διαδίκτυο πρέπει να προστατεύονται δεόντως και τα παιδιά θα πρέπει να ενημερώνονται με τρόπο εύκολο και φιλικό προς αυτά σχετικά με τους κινδύνους και τις συνέπειες της χρησιμοποίησης των προσωπικών τους δεδομένων.
  • Χρειάζεται να οργανωθούν εκστρατείες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για υπεύθυνη συμπεριφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά και η υποστήριξη σε γονείς και εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τους διαδικτυακούς κινδύνους.
  • Τα κράτη μέλη, τα οποία δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να μεταφέρουν πλήρως στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία 2011/93/Ε.Ε. σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

 

Ως εκ τούτου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από όλες στις χώρες να συνεργαστούν μεταξύ τους, δεδομένου ότι αυτά τα εγκλήματα καλύπτουν εκατοντάδες χώρες με διαφορετικές νομοθεσίες και διαφορετικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Silver Award & Best New Entry στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας
Αποσκοπεί στη διάδοση του μηνύματος ότι η αιμοδοσία είναι γνήσια πράξη αλληλεγγύης και συνεισφοράς


Σχετικά άρθρα

Chiesi Hellas: Ακολουθώντας το όνειρο με κλειστά μάτια
Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας, πρωταγωνιστής στην πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις
Bristol Myers Squib: «Το να βοηθήσεις όσους χρειάζονται αίμα, τώρα έγινε παιχνιδάκι!»
Συνεχίζεται για 2η χρονιά η καμπάνια ευαισθητοποίησης της εταιρείας για τη θαλασσαιμία και την εθελοντική αιμοδοσία
CSL Behring: Διαδικτυακή καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Αποσκοπεί στη διάδοση του μηνύματος ότι η αιμοδοσία είναι γνήσια πράξη αλληλεγγύης και συνεισφοράς