Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

CVS Pharmacy: Σταματά τις δραστηριότητές της στις κλινικές δοκιμές
Αν και η αγορά δείχνει ενδιαφέρον στον τομέα
Η ευεξία και το «ευ ζην» οι νέοι ρόλοι για το φαρμακείο του μέλλοντος
Οι 5 παράγοντες που ωθούν σε αυτήν την αλλαγή
Τα εμβόλια Covid-19 τον επόμενο χειμώνα θα είναι μονοσθενή
Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμπραξη των Ρυθμιστικών Αρχών Φαρμάκου

Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου του Πάρκινσον

6/4/2023 10:34:55 μμ
Ο βρετανικός οργανισμός για τη νόσο καλεί ασθενείς και φροντιστές να γράψουν ένα ποίημα!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου του Πάρκινσον (11η Απριλίου), ο βρετανικός οργανισμός για τη Νόσο καλεί όλους τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί από την ασθένεια ή ζουν και φροντίζουν ασθενείς να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, γράφοντας ένα ποίημα.

Σε αυτό θα περιγράφουν πώς τους επηρεάζει η νόσος, ποια είναι τα συμπτώματα που βιώνουν, ποια είναι τα χόμπι τους, οι θεραπείες, η ποιότητα ζωής τους και θα αναφέρουν οτιδήποτε θα ήθελαν να μοιραστούν με μια κοινότητα που καταλαβαίνει και γνωρίζει τη νόσο Πάρκινσον.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, η φαρμακευτική εταιρεία ITF Hellas ενημερώνει όσον αφορά τη φαρμακοθεραπεία για τη νόσο πως το σκεύασμά της υδροχλωρική απομορφίνη χορηγείται μαζί με τις συνήθεις φαρμακευτικές αγωγές για τη νόσο του Πάρκινσον, για τις οποίες όμως πιθανόν να απαιτηθεί τροποποίηση της δοσολογίας τους. Ενδείκνυται για ασθενείς που παρουσιάζουν επεισόδια "Off”, τα οποία καθιστούν ανάπηρο τον ασθενή και επιμένουν παρά τη ρύθμιση της αγωγής με Levodopa και/ή άλλους αγωνιστές ντοπαμίνης.
Πιο συγκεκριμένα, η υδροχλωρική απομορφίνη σε μορφή στυλό είναι μια ταχείας δράσης θεραπεία της Νόσου του Πάρκινσον, για την αναστροφή των προβλέψιμων κινητικών διακυμάνσεων (On-Off φαινόμενα), όταν οι κατάλληλες από του στόματος θεραπείες έχουν εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά τους. Στην Ελλάδα η υδροχλωρική απομορφίνη είναι διαθέσιμη ως στυλεοφόρος συσκευή για υποδόρια χορήγηση και ως διάλυμα για έγχυση σε προγεμισμένη σύριγγα μέσω μικροαντλίας και/ή οδηγού σύριγγας. 

H νόσος του Πάρκινσον είναι μια ασθένεια που εκδηλώνεται συνήθως μετά την ηλικία των 50 ετών, αν και ένα ποσοστό 5-10% των ασθενών είναι κάτω των 40 ετών. Η νόσος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταστροφή των νευρικών κυττάρων μιας περιοχής του εγκεφάλου που ονομάζεται substantia nigra, η οποία είναι σημαντική για το συντονισμό και τον έλεγχο των κινήσεων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία Takeda δοκιμάζει καινοτόμους τρόπους πρόσβασης και φροντίδας
Έχει επενδύσει 13,4 εκατομμύρια ευρώ


Σχετικά άρθρα

Τα εμβόλια Covid-19 τον επόμενο χειμώνα θα είναι μονοσθενή
Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμπραξη των Ρυθμιστικών Αρχών Φαρμάκου
Ανάγκη θεσμοθέτησης του ρόλου των ιατρικών εταιρειών στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών
Τοποθετήσεις στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες στην Ελλάδα - Έργο και προσφορά στην Υγεία»
Γ.Ν. Παπαγεωργίου: Λειτουργεί το μοναδικό κέντρο για τις σπάνιες δερματικές παθήσεις
Παρέχει διάγνωση, θεραπεία και στενή παρακολούθηση των ασθενών
Διαδραστική ομιλία με θέμα: «Ζώντας με μυασθένεια Gravis»
Από το Σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος