Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμια Ημέρα Πεπτικής Υγείας

30/5/2024 1:17:20 πμ
Ενημερώστε τους καταναλωτές για την αξία του υγιούς εντερικού μικροβιώματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Παγκόσμια Ημέρα Πεπτικής Υγείας, είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην προαγωγή της υγείας του πεπτικού συστήματος. Το εντερικό μικροβίωμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος, καθώς είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα του ανθρώπινου σώματος επηρεάζοντας την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Η υγεία του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής.


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πεπτικής Υγείας, η φαρμακευτική εταιρεία ITF Hellas ευαισθητοποιεί το κοινό πως θα πρέπει να προσθέσει στη διατροφή του συμπληρώματα που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και φροντίζουν για την ενυδάτωση του οργανισμού.


Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών και ένας μη ισορροπημένος τρόπος ζωής μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το εντερικό μικροβίωμα, προκαλώντας δυσάρεστα συμπτώματα όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα και κοιλιακό πόνο.


Συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν 7 είδη ωφέλιμων βακτηρίων, φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες και ηλεκτρολύτες, όπως το Prodefen® Hydra+ είναι σχεδιασμένα για να αποκαθιστούν και να διατηρούν την ισορροπία του εντερικού μικροβιώματος. Η λήψη τους βοηθά στην αποκατάσταση των επιπέδων υγρών και ηλεκτρολυτών στον οργανισμό, ιδιαίτερα σε περιόδους καύσωνα ή αυξημένης σωματικής δραστηριότητας. Επιπλέον, ο συνδυασμός ωφέλιμων βακτηρίων με φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες προάγει την ανάπτυξή τους στο έντερο, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποιείται από τις «Γυναίκες στην Ογκολογία» (W4O Hellas)
Στο πλαίσιο του προγράμματος L’Oréal for the Future


Σχετικά άρθρα

Η δρεπανοκυτταρική νόσος προλαμβάνεται με τον προγεννητικό έλεγχο
Όμως δεν είναι υποχρεωτικός στην Ελλάδα επισημαίνει ο ΠΑΣΠΑΜΑ
Ηλ. Μόσιαλος: Σε 6 μήνες ξεκινά πανευρωπαϊκά η κοινή αξιολόγηση των καινοτόμων θεραπειών
Ο καθηγητής μίλησε στο 1st SFEE Summit για τις τεράστιες προκλήσεις στην Υγεία
Κατ' οίκον ογκολογικές θεραπείες ξεκίνησε και το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ
ELPEN και Win Medica δώρισαν τον απαραίτητο εξοπλισμό
Ιουλία Τσέτη: Επίτιμη Δρ Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών
«Η συνεργασία Ακαδημίας & φαρμακοβιομηχανίας, αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο της νέας γενιάς», όπως ανέφερε