Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

12/3/2023 11:44:58 μμ
Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του κοινού από την Astellas
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Υγεία των Νεφρών για Όλους: Προετοιμασία για το αναπάντεχο, υποστήριξη του ευάλωτου!» είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2023. Με το μήνυμα αυτό, καλείται η παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει δράση για την υιοθέτηση των απαιτούμενων πολιτικών πρόληψης και θεραπείας, ώστε όλοι οι ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ) να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη περίθαλψη και θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο Χαράλαμπος Λάμπρου, Γενικός Διευθυντής της Astellas, Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας επισήμανε: «H Astellas, βιοφαρμακευτική εταιρεία με διεθνή παρουσία και ασθενοκεντρική προσέγγιση, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών στην υγειονομική περίθαλψη και στον τομέα της Νεφρολογίας. Το επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό της επικεντρώνεται στην κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών στο συγκεκριμένο τομέα, προσφέροντας αξία και ανακούφιση στους ασθενείς, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, καθώς η νόσος έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους, επηρεάζοντας την κινητικότητα, την αυτοφροντίδα και την καθημερινότητά τους. Παράλληλα αναλαμβάνουμε ή και στηρίζουμε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα πρόληψης».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2023, σε συνεργασία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας με την Astellas, πραγματοποιείται η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία του ελέγχου της νεφρικής λειτουργίας και τη διατήρηση της υγείας τους. Επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας αποτελεί ένα σποτ με τίτλο «η Σιωπή των Νεφρών», που θα προβληθεί ως κοινωνικό μήνυμα στα τηλεοπτικά μέσα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέο Δ.Σ. για τον ΣΦΕΕ
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
ΣΥΦΑΚ: Επιτυχημένο το webinar για την αλλεργική ρινίτιδα
Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον ΣΥΦΤΑ και τον ΣΟΦΛΑ
Ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην E.E.Φα.Μ.
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο