Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ΦΣΑ: Ζητά 6 διευκρινίσεις για τη διανομή των ΦΥΚ από τα φαρμακεία
Διαφορετικά χρειάζεται πίστωση χρόνου για το αν θα αποδεχθεί τη Συλλογική Σύμβαση
Κορονοϊός: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την προστασία της χώρας
Προβλέπει περιορισμούς στην κυκλοφορία, έκτακτες προσλήψεις και επίταξη κλινών


Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού: Ο φαρμακοποιός της γειτονιάς στο επίκεντρο

13/9/2019 10:46:26 πμ
Ανοικτή εκδήλωση για το κοινό ετοιμάζει ο Φ. Σ. Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κάθε χρόνο η 25η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα γιορτής για τα φαρμακεία παγκοσμίως, με στόχο την ανάδειξη του φαρμακείου της γειτονιάς ως κέντρου παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης-καμπάνιας προς το κοινό της Θεσσαλονίκης, στις 29 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Κυριακή, 10:00 π.μ.-9:00 μ.μ., στο χώρο του Λευκού Πύργου, με στόχο ακριβώς την ενημέρωση των συμπολιτών για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού, μέσω προβολής των υπηρεσιών συμβουλής, συμμόρφωσης και φροντίδας που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο.


Στο σημείο διεξαγωγής της εκδήλωσης θα στηθεί τέντα που θα αναπαριστά φαρμακείο, στο εσωτερικό της οποίας θα λειτουργούν τέσσερα Σημεία Παροχής εξειδικευμένων συμβουλών από φαρμακοποιούς προς το κοινό («advisory corners») στελεχωμένα από εθελοντές συναδέλφους.


Τα θέματα για τα οποία θα γίνεται ενημέρωση θα είναι τα εξής: • Χρόνια Φλεβική Νόσος • Εκπαίδευση σε υπηρεσία: Υπέρταση και Διαβήτης • Στοματική υγιεινή • Φαρμακευτική Φροντίδα. • Συμμόρφωση με τη φαρμακευτική αγωγή.


Εκτός από τα «advisory corners», θα υπάρχουν και info desks από εταιρείες των οποίων τα προϊόντα διακινούνται από τα φαρμακεία, για διανομή εντύπων και δειγμάτων, ενώ θα διανέμεται ειδικό έντυπο του Συλλόγου στο κοινό. Ο ΦΣΘ προτρέπει όλους τους φαρμακοποιούς να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την εκδήλωση καθώς όπως επισημαίνεται στοχεύει στην αναβάθμιση του επαγγέλματος και της θετικής εικόνας του.

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί καλούνται:

  1. Να συμμετάσχουν ως εθελοντές για τη στελέχωση των «advisory corners». Θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 φαρμακοποιοί για τετράωρες βάρδιες (10:00-14:00, 14:00-18:00 και 18:00-21:00), οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα λάβουν σχετικό ενημερωτικό υλικό ανάλογα με το «advisory corner» που θα επιλέξουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου τηλεφωνώντας στο Σύλλογο στο 2310471682.
  2.  Να προβάλλουν την εκδήλωση προς τους πελάτες τους, αναρτώντας στη βιτρίνα του φαρμακείου σχετική αφίσα.
  3.  Να δώσουν το «παρών» στο χώρο της εκδήλωσης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διαχείριση του βήχα στο φαρμακείο


Σχετικά άρθρα

Ξηρός και παραγωγικός βήχας: αιτίες και αντιμετώπιση
Η διαχείριση του βήχα στο φαρμακείο
ΦΣΑ: Ζητά 6 διευκρινίσεις για τη διανομή των ΦΥΚ από τα φαρμακεία
Διαφορετικά χρειάζεται πίστωση χρόνου για το αν θα αποδεχθεί τη Συλλογική Σύμβαση
Πώς θα προστατευτείτε από τους ιούς των ασθενών του φαρμακείου σας;
Πόση ώρα επιβιώνουν ο ιός της γρίπης και ο κορονοϊός;