Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας 2023

14/9/2023 7:05:56 μμ
Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών «Επιδέρμια»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών «Επιδέρμια» προχωρά σε μια σειρά ενημερωτικών δράσεων με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη δερματική αυτή πάθηση που επηρεάζει περισσότερους από 230 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Με κεντρικό μήνυμα #IfYouOnlyKnew, η φετινή παγκόσμια καμπάνια εστιάζει στις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της νόσου στους νεαρούς ασθενείς.

Με στόχο την ανάδειξη του συναισθηματικού φορτίου που φέρουν οι ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα, ο Σύλλογος «Επιδέρμια» διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην Αθήνα. Ειδικότερα, σκοπός της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των ψυχοσυναισθηματικών αναγκών των ασθενών και των οικογενειών τους. 
Για τους ενδιαφερόμενους εκτός Αθηνών, επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) στη σελίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου «Επιδέρμια» στο Facebook: www.facebook.com/www.epidermia.gr

Επιπροσθέτως, κατόπιν της παγκόσμιας διάκρισης στον διαγωνισμό: «'Agents of Change' Atopic Dermatitis Challenge 2022, Ηelping strengthen the self-esteem of those living with AD» που διοργανώθηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες SANOFI και REGENERON, ο Σύλλογος Ασθενών «Επιδέρμια» δημιούργησε την ενημερωτική ιστοσελίδα www.5moves.gr, η οποία απευθύνεται στους ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"