Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Π.Ο.Υ. Ευρώπης: Η νέα πενταετής στρατηγική για την υγεία

31/10/2025 2:39:13 μμ
Η ψυχική υγεία, η υγιής γήρανση και ο μετασχηματισμός της ΠΦΥ ανάμεσα στις προτεραιότητες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα 53 κράτη-μέλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας του Π.Ο.Υ., μετά τη μεγαλύτερη διαβούλευση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, ανακοίνωσαν το πενταετές σχέδιό τους για την υγεία, την ισότιμη πρόσβαση στη φροντίδα και την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας.

 

Ειδικότερα, το σχέδιο αντικατοπτρίζει μια αποφασιστική στροφή προς τις στρατηγικές συνεργασίες και την αμοιβαία λογοδοσία, θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια, τις μη μεταδοτικές παθήσεις, την ψυχική υγεία, την υγιή γήρανση, την κλιματική αλλαγή και τον μετασχηματισμό των συστημάτων υγείας, ενώ ενσωματώνει δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες με στόχο α) να αλλάξει άρδην η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και β) να σταματήσει η βία εναντίον γυναικών και κοριτσιών.

 

«Είναι μια συμφωνία ορόσημο για την ενότητα, τη φιλοδοξία και τη λογοδοσία· μια υγειονομική πυξίδα για την Ευρώπη σε μια ταραχώδη περίοδο· μια κοινή δέσμευση να προστατέψουμε τους ανθρώπους από κρίσεις και αδικίες, να υποστηρίξουμε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, να προωθήσουμε την επιστήμη», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, Dr H. Kluge.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υποστηρίζει το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Οργανισμού στην Αθήνα
Να παρέχει ευκαιρίες σε περισσότερους από 300 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο ώστε να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της υγείας τους






Σχετικά άρθρα

Ύφεση στην παραγωγή ινσουλινών λόγω των GLP-1
Μεγάλοι παίκτες διακόπτουν την κυκλοφορία τους
Αύξηση της παραπληροφόρησης για την ασφάλεια των καλλυντικών
Προειδοποιήσεις από τις ενώσεις Cosmetics Europe & IFRA
Αδ. Γεωργιάδης: Η πενικιλίνη παράγεται στην Ελλάδα, άρα υπάρχει
Απάντηση του υπουργού σε δημοσιεύματα σχετικά με ελλείψεις
ΕΟΠΥΥ: Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την υπηρεσία αποστολής ΦΥΚ
Έχουν εξυπηρετηθεί 294 χιλιάδες αιτήματα από τον Ιούνιο του 2025