Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Π.Φ.Σ.: «Ζητάμε παράταση έως τις 30/11 για τις νέες τιμές»

2/9/2010
Ανοιχτό αφήνει ο Σύλλογος το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου 2010 για την εφαρμογή των νέων τιμών στα φάρμακα, ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.). Αν το υπουργείο δεν ικανοποιήσει το αίτημά του, τότε ο Π.Φ.Σ. θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εκτιμώντας ότι ο κλάδος υποχρεώνεται να υποστεί σοβαρότατη ζημιά.

 

Με επιστολή που έστειλε την Πέμπτη 2/9 στην αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη, η διοίκηση του Π.Φ.Σ. εκτιμά ότι με βάση τις νέες τιμές φαρμάκων, προκύπτει νέα σοβαρή απομείωση του αποθέματος των φαρμακείων, η δεύτερη εντός του έτους.

 

Αυτό χαρακτηρίζεται από τον Π.Φ.Σ. ως άδικο και παράλογο και καλείται η υπουργός να δώσει μεταβατικό διάστημα, ώστε να διατεθεί το απόθεμα, χωρίς νέες σοβαρές απώλειες για τους φαρμακοποιούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου






Σχετικά άρθρα

Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ
Τεχνητή νοημοσύνη στα φαρμακεία: Η PGEU ζητά σαφείς όρους και οδηγίες χρήσης
Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών
Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα φαρμακευτικής φροντίδας & ΑΙ
Για όσους φαρμακοποιούς εργάζονται σε φαρμακεία