Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: «Σε αγωνιστική επαγρύπνηση για το πολυνομοσχέδιο»

6/12/2010
«Να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μήνυμα «εγρήγορσης» του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, με αφορμή την ανακοίνωση του προσχεδίου νόμου για τις «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας»:

 

"Συνάδελφοι,

 

Δόθηκε στη δημοσιότητα το προσχέδιο Νόμου με θέμα «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας», στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν στα φαρμακεία.

 

Ο Π.Φ.Σ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στις διατάξεις αυτές διότι:

 

1. Καθιερώνεται πολύ υψηλό rebate για τα φαρμακεία, αναλογικά πολύ υψηλότερο από αυτό που ορίζεται για τη Φαρμακοβιομηχανία και το οποίο προστίθεται στα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε μείωση των ακαθάριστων εσόδων των φαρμακείων κατά 35-40%.

 

2. Επιβάλλεται υποχρεωτική λειτουργία του 40-100%των φαρμακείων το Σάββατο, χωρίς καμία λογική εξυπηρέτησης υγειονομικών αναγκών της χώρας, προς όφελος οικονομικών συμφερόντων που μεθοδεύουν την άλωση του χώρου της Υγείας.

 

3. Επιβάλλεται μείωση του μεικτού κέρδους των φαρμακαποθηκών, συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών, κατά 32,5% (από 8% σε 5,4%) προς όφελος των φαρμακοβιομηχάνων, οι οποίοι κατ' αυτόν τον τρόπο συμψηφίζουν και με τον Νόμο από την πίσω πόρτα το rebate που δήθεν θα καταβάλλουν και μέχρι τώρα με διάφορα τεχνάσματα απέφυγαν.

 

Ο Π.Φ.Σ θα επιδιώξει άμεσο διάλογο με την κυβέρνηση για να αποτρέψει τη λογική των πολλαπλών κτυπημάτων κατά του φαρμακείου, όπως αυτά προκύπτουν από το προσχέδιο Νόμου.

 

Σας καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου.

 

Από πλευράς Π.Φ.Σ. θα υπάρχει συνεχής και αδιάκοπη ενημέρωση προς όλους τους Συλλόγους, την οποία ενημέρωση θα πρέπει να καταστήσετε γνωστή στα μέλη σας”.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη δράση «Φροντίζω τα Φάρμακά μου»
Έτοιμη και η επέκταση της παραγωγικής μονάδας στη Λάρισα






Σχετικά άρθρα

Νέα υπηρεσία στα φαρμακεία «φέρνει» ο Φ.Σ. Ηρακλείου
Με τη δράση «Φροντίζω τα Φάρμακά μου»
Walmart: Ο φαρμακοποιός γίνεται «Πρέσβης Υγείας»
Ο νέος θεσμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 6 αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ
ΤΕΑ-ΠΦΣ: Νέος νόμος θέτει ευνοϊκό πλαίσιο για τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης
Παρέχει κινητικότητα δικαιωμάτων και κίνητρα αποταμίευσης
Αθ. Κουτσούκης: Απαιτεί οριστική λύση για το θέμα των αποζημιούμενων ΜΗΣΥΦΑ
Ζητά την άμεση παρέμβαση του ΠΦΣ σε αρμόδιους φορείς