Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Π.Φ.Σ.: Η χώρα βιώνει και υγειονομική κρίση

8/12/2014 9:57:02 πμ
Το ψήφισμα της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συνεδρίασε στις 6/12/2014, συζήτησε όλα τα φλέγοντα θέματα του κλάδου, καθώς και τις επιπτώσεις από τις επικείμενες εξελίξεις.


Βασική θέση του Π.Φ.Σ. είναι ότι:

Οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου με ευθύνη των κυβερνήσεων έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσχέρειες στην προσβασιμότητα των ασθενών και για το λόγο αυτό είναι κοινωνικά άδικοι.

Τo Σώμα της Γενικής Συνέλευσης ζητά από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να σταματήσουν οι αλλεπάλληλοι αιφνιδιασμοί με νομοσχέδια που μπαίνουν σε υποτιθέμενη διαβούλευση για μία μέρα και να δεσμευτούν ότι:

  • Το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015 πρέπει αναθεωρηθεί, να αυξηθεί και να ενισχυθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.
  • Πρέπει να μπει τέλος στην ασυδοσία του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων που οδηγεί ουσιαστικά σε κατάργηση των εφημεριών και των διανυκτερεύσεων.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων και των πληθυσμιακών κριτηρίων.
  • Να αποκλεισθεί οποιαδήποτε δυνατότητα δίνεται από τη νομοθεσία για πολλαπλές άδειες, που ουσιαστικά καταργεί τον υγιή ανταγωνισμό και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες μονοπωλίων και
  • Να αλλάξει ο νόμος για τα Πειθαρχικά Συμβούλια και να μετάσχει δικαστικός, τουλάχιστον για όσους συλλόγους το επιθυμούν.
  • Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και πρέπει να έχουν σταθερή λιανική τιμή και η διάθεση τους στον ασθενή θα πρέπει να φορά αποκλειστικά το χώρο του φαρμακείου για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

 

Τέλος ο φαρμακευτικός κλάδος σύσσωμος δηλώνει πως η πολιτεία πρέπει πλέον να αναθεωρήσει τις θέσεις της, γιατί η χώρα βιώνει και υγειονομική κρίση, κάτι που θα φανεί μέσα στα επόμενα χρόνια από την επιβάρυνση των δεικτών υγείας του πληθυσμού.

pfs,gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πιστεύει ότι τα αυτά πρέπει να ανήκουν στους φαρμακοποιούς
Πώς ερμηνεύουν οι δύο πλευρές τη διευκρινιστική εγκύκλιο






Σχετικά άρθρα

Τμήματα Φαρμακευτικής διδάσκουν τέχνες στους μελλοντικούς φαρμακοποιούς
Στόχος η καλλιέργεια ενσυναίσθησης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας
Πρακτικός οδηγός για τους εμβολιασμούς στο φαρμακείο
Από επιστημονική ομάδα φαρμακοποιών και ιατρών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για την υγεία των ούλων και τη σημασία της στοματικής υγιεινής
Ενημέρωση για την πρόληψη των περιοδοντικών παθήσεων και τον ρόλο του φαρμακοποιού στη στοματική υγεία
Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα