Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Π.Φ.Σ.: Διευκρινίσεις για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ)

20/1/2012
Πως θα γίνεται η εκτέλεση των ηλεκτρονικών συνταγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Διευκρινίσεις από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.) για τη χορήγηση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία:

1) Οι ηλεκτρονικές συνταγές που περιέχουν ΦΥΚ και δεν εκτελούνται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπως και με τις χειρόγραφες τέτοιου τύπου συνταγές με ΦΥΚ, απαιτείται η αναγραφή της ένδειξης «ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ».
Επειδή τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν τη δυνατότητα να γράψουν την ένδειξη «ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ» ηλεκτρονικά αλλά μόνο χειρόγραφα, οι ηλεκτρονικές αυτού του τύπου συνταγές θα εκτελούνται και θα καταχωρούνται χειρόγραφα.

2) Σας υπενθυμίζουμε πώς μία ηλεκτρονική συνταγή που δεν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά θεωρείται χειρόγραφη, εκτελείται και καταχωρείται σαν χειρόγραφη και υπόκειται στις προϋποθέσεις των χειρόγραφων συνταγών. Επομένως χρειάζεται θεώρηση, όπου αυτή απαιτείται.

3) Για τον ΟΓΑ, τα ΦΥΚ και τα υπόλοιπα του καταλόγου χορηγουμένων ιδιοσκευασμάτων που χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, μέχρι νεωτέρας τα χορηγούμε με τις προϋποθέσεις που τα χορηγούσαμε (Κρατικά νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία) μέχρι και την ένταξη του ΟΓΑ σε αυτόν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου






Σχετικά άρθρα

Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ
Τεχνητή νοημοσύνη στα φαρμακεία: Η PGEU ζητά σαφείς όρους και οδηγίες χρήσης
Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών
Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα φαρμακευτικής φροντίδας & ΑΙ
Για όσους φαρμακοποιούς εργάζονται σε φαρμακεία