Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: Αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων

19/12/2012
Ξεκινά και πάλι από αύριο η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν πριν από λίγο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.). Αυτό σημαίνει ότι από αύριο, Πέμπτη, τα φαρμακεία θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Με την εισήγηση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, διαφώνησαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και οι φαρμακοποιοί - μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά κ.κ. Λουράντος και Κώστας Κούβαρης, έκαναν μία μικρή σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στο Λεκανοπέδιο.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τόσο σοβαρή κινητοποίηση μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε πληρωθεί έναν μήνα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε είναι ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών το οποίο όμως, θα τηρείται», δήλωνε χθες, Τρίτη, ο κ. Λουράντος.

Ανέφερε δε, ότι συμπεριλαμβανομένου του Δεκεμβρίου, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο, η απόφαση που πήραν οι κ.κ. Λουράντος και Κούβαρης είναι να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στον Πειραιά, σαν ένδειξη καλής θέλησης μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας.

Πηγή: Το Βήμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ