Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: Αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων

19/12/2012
Ξεκινά και πάλι από αύριο η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν πριν από λίγο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.). Αυτό σημαίνει ότι από αύριο, Πέμπτη, τα φαρμακεία θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Με την εισήγηση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, διαφώνησαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και οι φαρμακοποιοί - μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά κ.κ. Λουράντος και Κώστας Κούβαρης, έκαναν μία μικρή σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στο Λεκανοπέδιο.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τόσο σοβαρή κινητοποίηση μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε πληρωθεί έναν μήνα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε είναι ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών το οποίο όμως, θα τηρείται», δήλωνε χθες, Τρίτη, ο κ. Λουράντος.

Ανέφερε δε, ότι συμπεριλαμβανομένου του Δεκεμβρίου, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο, η απόφαση που πήραν οι κ.κ. Λουράντος και Κούβαρης είναι να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στον Πειραιά, σαν ένδειξη καλής θέλησης μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας.

Πηγή: Το Βήμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Τιμητική διάκριση για την UCB Ελλάδας και τον Λεωνίδα Ισσόπουλο
Από την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»