Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Π. Αποστολίδης: Δεν υπάρχει debate μεταξύ ελληνικών και πολυεθνικών βιομηχανιών

30/4/2015 11:33:39 πμ
Συμφέρον όλων είναι να παράγουν στη χώρα, σε ένα βιώσιμο και προβλέψιμο περιβάλλον υγείας και φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στην ορθολογική διαχείριση του προϋπολογισμού για το φάρμακο, ώστε να μπορούν στο ποσό αυτό να εισέλθουν και τα αναγκαία καινοτόμα φάρμακα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης, μιλώντας στο συνέδριο «Shaping the Future of Healthcare in Greece - Healthcare Reforms: Greater Challenges Ahead» αντιπαρερχόμενος τη λογική κλειστού και ανοιχτού προϋπολογισμού για τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους).

 


Ο κ. Αποστολίδης επεσήμανε ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να συντονιστούν, ώστε να φθάσουν μαζί σε ένα βιώσιμο περιβάλλον υγείας και φαρμάκου. Αναφέρθηκε μάλιστα στην ανάγκη να υπάρξουν ισότιμες πληρωμές όλων των παρόχων και στην ένα προβλέψιμο περιβάλλον που δεν θα δυσκολεύει τις επιχειρήσεις.


 

Υποστήριξε ότι η εισαγωγή νέων θεραπειών στο σύστημα υγείας, φέρνει όντως αξία στη χώρα, ενώ σε αυτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση και οι ανασφάλιστοι.


Αναφορικά με το debate ελληνικές και πολυεθνικές βιομηχανίες, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, υπογράμμισε ότι όλες οι εταιρείες είναι ελληνικές, έχουν ελληνικό ΑΦΜ και φυσικά συμφέρον να παράγουν στη χώρα.


Τέλος, όσον αφορά τα κίνητρα για τις ελληνικές παραγωγικές βιομηχανίες, πρότεινε να δοθούν τόσο άμεσα όσο και έμμεσα μέσω ασφαλιστικών εισφορών.

 


Πηγή 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έκθεση του ΣΦΕΕ και του ΙΟΒΕ κρούει το καμπανάκι για τις ανάγκες που δημιουργεί η γήρανση του πληθυσμού
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για σημαντική μείωση στα σημειώματα Β' εξαμήνου






Σχετικά άρθρα

Lavipharm: Δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη
Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις του φαρμακευτικού κλάδου
Ο θρύλος του NBA, Σακίλ Ο’ Νίλ συνεργάζεται με φαρμακευτική εταιρεία
Σε καμπάνια για την αποφρακτική υπνική άπνοια
Novartis: Ετοιμάζει πλατφόρμα διάθεσης φαρμάκων απευθείας στους ασθενείς
Διαθέσιμη στις ΗΠΑ από την 1η Νοεμβρίου