Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΣΦΕ προς Πρωθυπουργό: Απαιτείται επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων και έγκαιρη παραλαβή τους

8/5/2020 10:25:21 πμ
Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την πανδημία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό αλλά και την ηγεσία του υπ. Υγείας η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) τους ενημερώνει σχετικά με την επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων για την περίοδο 2020 - 2021 και τους κινδύνους που ενδεχομένως προκύψουν εφέτος, αν προκύψει ένα ακόμη κύμα πανδημίας.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία:
"Με δεδομένο:
  • το ύψος παραγγελιών των αντιγριπικών εμβολίων που έχουν πραγματοποιήσει τα φαρμακεία (που είναι ιδιαίτερα αυξημένο συγκριτικά με την περσινή περίοδο)
  • την ενημέρωση που υπάρχει από τις παραγωγούς εταιρείες αντιγριπικών εμβολίων (ορισμένες δήλωσαν πως με δυσκολία θα παραδώσουν τον ίδιο αριθμό αντιγριπικών εμβολίων, ενώ άλλες δήλωσαν πως θα παραδώσουν μειωμένο αριθμό συγκριτικά με την περσινή περίοδο)
  • τη δυναμική της παρούσας κατάστασης πανδημίας οφειλόμενης στον SARS-CoV-2 (πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση αντιγριπικών εμβολίων εξαιτίας αυξημένης ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα πρόληψης νόσου)
Εκτιμούμε πως:
Ο αριθμός αντιγριπικών εμβολίων που σχεδιάζεται να διατεθεί στην εγχώρια αγορά δεν θα καλύψει τη ζήτηση των πολιτών με αποτέλεσμα να μείνει απροστάτευτο έναντι της γρίπης ένα μέρος των συμπολιτών μας αλλά και να δημιουργηθεί ένα κλίμα δυσαρέσκειας και φόβου στον πληθυσμό.
Εν κατακλείδι, θα επιθυμούσαμε να αξιολογήσετε τα ανωτέρω δεδομένα και εφόσον το κρίνετε αναγκαίο να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει έγκαιρη διάθεση επαρκών ποσοτήτων αντιγριπικών εμβολίων για την αντιγριπική περίοδο 2020-2021". 

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της αντιγριπικής περιόδου 2019-2020, μεγάλο μέρος των αντιγριπικών εμβολίων παραδόθηκε το Δεκέμβριο αντί του Οκτωβρίου, κάτι που εφέτος δεν θα πρέπει να συμβεί αν συνυπολογίσει κανείς ότι τον προσεχή χειμώνα θα αντιμετωπίσουμε πιθανώς ένα ακόμη κύμα της πανδημίας της νόσου Covid-19. Επομένως, κρίνεται σημαντικό ο αντιγριπικός εμβολιασμός να έχει γίνει και ολοκληρωθεί για όλους έγκαιρα, τουλάχιστον για εφέτος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Τα φαρμακεία πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, επισήμανε στην ΕΡΑ






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης