Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΣΦΕ: Νέα υπηρεσία για την ανίχνευση ενηλίκων που πρέπει να εμβολιαστούν

11/9/2020 6:04:55 μμ
Αφορά τον έρπητα ζωστήρα, την πνευμονιοκοκκική νόσο και τη γρίπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί, που προσπαθούν να ενταχθούν οργανικά στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, έχουν την ευκαιρία να ανταποκριθούν θετικά στην κλήση της Πολιτείας για τον έγκαιρο και πλήρη εμβολιασμό όλων των ηλικιακών ομάδων και να συνδράμουν, μέσα από κατάλληλες δράσεις, στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, των ενηλίκων, των ευπαθών ατόμων.

Αυτό αναφέρει η ΟΣΦΕ σε ανακοίνωσή της για τη νέα δράση-υπηρεσία που ετοιμάζει μέσω του «ΑΡΕΤΑΙΟΥ Κέντρου Εκπαίδευσης & Υπηρεσιών Υγείας Συνεταιρισμένων Φαρμακοποιών».

Με τίτλο «ΑΝΙΧΝΕΥΩ – Εμβολιαστικές Ανάγκες Ενηλίκων», η δράση αφορά τον έρπητα ζωστήρα, την πνευμονιοκοκκική νόσο και τη γρίπη και περιλαμβάνει:
  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: για την ενδυνάμωση της γνώσης και των δεξιοτήτων των φαρμακοποιών (πληροφορίες και εγγραφές στο www.aretaiosedu.gr)
  • Παροχή των κατάλληλων εργαλείων στο φαρμακοποιό (σύντομο πρωτόκολλο, ερωτηματολόγια ανίχνευσης εμβολιαστικής ανάγκης, ενημερωτικά έντυπα για το κοινό)
  • Παροχή υλικού επικοινωνίας στο φαρμακοποιό (αφίσα, βίντεο παρακίνησης του ασθενή και ηχητικό μήνυμα που είναι υπό διαμόρφωση)
  • Παροχή υλικού επικοινωνίας στον ΣΥ.ΦΑ. (αφίσα, έντυπο για site και κοινωνικά δίκτυα, βίντεο παρακίνησης φαρμακοποιού, επιστολή παρακίνησης - ενημέρωσης φαρμακοποιών, έτοιμα άρθρα προς δημοσίευση στις τοπικές εφημερίδες από τον ΣΥ.ΦΑ. κ.ά.).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο