Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ACCORD Healthcare: Προσφέρει 2 εκατ. δισκία υδροξυχλωροκίνης
Για 40.000 επαγγελματίες Υγείας που φροντίζουν ασθενείς με COVID-19
ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Προσφορά στους μαχητές του Τζανείου Νοσοκομείου
Ο Συνεταιρισμός δώρισε σημαντικές ποσότητες υγειονομικού υλικού


ΟΣΦΕ: Μέτρα προστασίας των ΣΥ.ΦΑ. έναντι της πανδημίας του COVID-19

16/3/2020 5:03:56 μμ
Για την προστασία των στελεχών, των εργαζομένων, των μελών, των πελατών και των συνεργατών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο προστασίας των στελεχών, των εργαζομένων, των μελών, των πελατών και των συνεργατών των Συνεταιρισμών Φαρμακείων από τον κορονοϊό, η ΟΣΦΕ συνιστά τη λήψη των ακόλουθων μέτρων:
• Οδηγίες για την πρόληψη του κορονοϊού σε χώρους εργασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας (εδώ).
• Αντικαταστήστε τις συναντήσεις με τηλεφωνικά ραντεβού, skype ή με τον ελεύθερο κόμβο τηλεδιασκέψεων στην ιστοσελίδα της ΟΣΦΕ (εδώ).
• Τοποθετήστε σε όλες τις εισόδους των εγκαταστάσεων του ΣΥ.ΦΑ., αντισηπτικό υγρό, γάντια και ατομικές συσκευασίες με χαρτομάντηλα, τα οποία θα χρησιμοποιούν όσοι εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του ΣΥ.ΦΑ., είτε είναι εργαζόμενοι είτε επισκέπτες. Στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί, θα πρέπει να παραμένει εκτός των εγκαταστάσεων.
• Μειώστε τα πλαστικά κιβώτια που αποστέλλονται στα φαρμακεία και αντικαταστήστε τα με πλαστικές σακούλες. Ζητήστε από τα φαρμακεία τα κιβώτια να παραμένουν εκεί, σε σημείο που δεν έχουν επαφή με τους πελάτες. Ιδανικά καθαρίστε τα κιβώτια πριν από την είσοδό τους στο κτίριο του συνεταιρισμού ή καθυστερήστε την είσοδό τους στο κτίριο όσες περισσότερες ώρες γίνεται.
• Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος ή επισκέπτης παρουσιάζει ύποπτη συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκό, κόπωση) ή έχει έρθει σε πρόσφατη επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχή με έξαρση κρουσμάτων, θα πρέπει να παραμένει εκτός των εγκαταστάσεων του ΣΥ.ΦΑ.
• Τοποθετήστε σε πολλαπλά, εμφανή και καίρια σημεία των εγκαταστάσεων του ΣΥ.ΦΑ. αντισηπτικό υγρό, μάσκες, γάντια και ατομικές συσκευασίες με χαρτομάντηλα, καθώς και κάδους απορριμμάτων. Βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι περιέκτες γεμίζουν τακτικά.
• Τοποθετήστε σε πολλαπλά, εμφανή και καίρια σημεία των εγκαταστάσεων του ΣΥ.ΦΑ. τις οδηγίες πρόληψης που εφαρμόζονται στον ΣΥ.ΦΑ., τις οδηγίες για τον σωστό πλύσιμο των χεριών (εδώ), για τη σωστή εφαρμογή του αντισηπτικού υγρού (εδώ), τη σωστή τοποθέτηση γαντιών (εδώ) και τη σωστή τοποθέτηση της μάσκας (εδώ).
• Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί από τον ΣΥ.ΦΑ. αντισηπτικό υγρό, γάντια και μάσκες, τα οποία θα φορούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
• Όσοι έρχονται σε επαφή με πιθανές εστίες μόλυνσης (π.χ. χρήματα, παραστατικά κ.ά.) να χρησιμοποιούν γάντια.
• Οι τηλεφωνήτριες να κάνουν χρήση αποκλειστικά μίας τηλεφωνικής συσκευής, υπολογιστή, στυλό τα οποία θα απολυμαίνουν στην έναρξη και στη λήξη της βάρδιας.
• Περίπου ανά μια ώρα να απολυμαίνονται κοινόχρηστες επιφάνειες (π.χ. πόμολα, διακόπτες, wc).
• Δώστε σαφείς οδηγίες στο προσωπικό του ΣΥ.ΦΑ, οι οποίες αφορούν τη φύση του προβλήματος (πάντα με βάση τα όσα υποστηρίζει η επιστημονική κοινότητα) καθώς και τα εφαρμοζόμενα μέτρα πρόληψης.
• Δώστε σαφείς οδηγίες για τις επικοινωνίες που πρέπει να γίνουν, σε περίπτωση που εργαζόμενος νιώσει αδιαθεσία ή «ύποπτα» συμπτώματα (π.χ. τηλέφωνο επικοινωνίας με προϊστάμενο του ΣΥ.ΦΑ. - τηλέφωνο επικοινωνίας με ΕΟΔΥ 1135), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού του συνεταιρισμού και κατΆ επέκταση των μελών και των συνεργατών του ΣΥ.ΦΑ.

Όλα τα ανωτέρω ισχύουν μέχρι νεωτέρας και προφανώς θα αναθεωρούνται και θα προσαρμόζονται στις ανάγκες που προκύπτουν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Οι πληρωμές των συνταγών θα γίνουν κανονικά διαβεβαίωσε ο ΕΟΠΥΥ


Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιοί: Μάθετε το διεθνή κωδικό 'Μάσκα-19'
Και σώστε μια ανθρώπινη ζωή από την ενδοοικογενειακή βία
IQVIA: Μείωση της κίνησης στα φαρμακεία την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου
Αφορά όλες τις κατηγορίες των προϊόντων
Φαρμακοποιοί: Θύματα της κρίσης που προκαλεί ο κορονοϊός
Η ψυχική τους κατάσταση θα πρέπει να αξιολογείται καθημερινά εν μέσω πανδημίας
Διεθνής ποδοσφαιριστής εγκαταλείπει τη μπάλα και επιστρέφει στο οικογενειακό φαρμακείο
Ο Ισπανός σκόρερ Τόνι Ντοβάλε επέστρεψε στο φαρμακείο της Λα Κορούνια