Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΣΦΕ: Μέτρα προστασίας των ΣΥ.ΦΑ. έναντι της πανδημίας του COVID-19

16/3/2020 5:03:56 μμ
Για την προστασία των στελεχών, των εργαζομένων, των μελών, των πελατών και των συνεργατών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο προστασίας των στελεχών, των εργαζομένων, των μελών, των πελατών και των συνεργατών των Συνεταιρισμών Φαρμακείων από τον κορονοϊό, η ΟΣΦΕ συνιστά τη λήψη των ακόλουθων μέτρων:
• Οδηγίες για την πρόληψη του κορονοϊού σε χώρους εργασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας (εδώ).
• Αντικαταστήστε τις συναντήσεις με τηλεφωνικά ραντεβού, skype ή με τον ελεύθερο κόμβο τηλεδιασκέψεων στην ιστοσελίδα της ΟΣΦΕ (εδώ).
• Τοποθετήστε σε όλες τις εισόδους των εγκαταστάσεων του ΣΥ.ΦΑ., αντισηπτικό υγρό, γάντια και ατομικές συσκευασίες με χαρτομάντηλα, τα οποία θα χρησιμοποιούν όσοι εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του ΣΥ.ΦΑ., είτε είναι εργαζόμενοι είτε επισκέπτες. Στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί, θα πρέπει να παραμένει εκτός των εγκαταστάσεων.
• Μειώστε τα πλαστικά κιβώτια που αποστέλλονται στα φαρμακεία και αντικαταστήστε τα με πλαστικές σακούλες. Ζητήστε από τα φαρμακεία τα κιβώτια να παραμένουν εκεί, σε σημείο που δεν έχουν επαφή με τους πελάτες. Ιδανικά καθαρίστε τα κιβώτια πριν από την είσοδό τους στο κτίριο του συνεταιρισμού ή καθυστερήστε την είσοδό τους στο κτίριο όσες περισσότερες ώρες γίνεται.
• Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος ή επισκέπτης παρουσιάζει ύποπτη συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκό, κόπωση) ή έχει έρθει σε πρόσφατη επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχή με έξαρση κρουσμάτων, θα πρέπει να παραμένει εκτός των εγκαταστάσεων του ΣΥ.ΦΑ.
• Τοποθετήστε σε πολλαπλά, εμφανή και καίρια σημεία των εγκαταστάσεων του ΣΥ.ΦΑ. αντισηπτικό υγρό, μάσκες, γάντια και ατομικές συσκευασίες με χαρτομάντηλα, καθώς και κάδους απορριμμάτων. Βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι περιέκτες γεμίζουν τακτικά.
• Τοποθετήστε σε πολλαπλά, εμφανή και καίρια σημεία των εγκαταστάσεων του ΣΥ.ΦΑ. τις οδηγίες πρόληψης που εφαρμόζονται στον ΣΥ.ΦΑ., τις οδηγίες για τον σωστό πλύσιμο των χεριών (εδώ), για τη σωστή εφαρμογή του αντισηπτικού υγρού (εδώ), τη σωστή τοποθέτηση γαντιών (εδώ) και τη σωστή τοποθέτηση της μάσκας (εδώ).
• Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί από τον ΣΥ.ΦΑ. αντισηπτικό υγρό, γάντια και μάσκες, τα οποία θα φορούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
• Όσοι έρχονται σε επαφή με πιθανές εστίες μόλυνσης (π.χ. χρήματα, παραστατικά κ.ά.) να χρησιμοποιούν γάντια.
• Οι τηλεφωνήτριες να κάνουν χρήση αποκλειστικά μίας τηλεφωνικής συσκευής, υπολογιστή, στυλό τα οποία θα απολυμαίνουν στην έναρξη και στη λήξη της βάρδιας.
• Περίπου ανά μια ώρα να απολυμαίνονται κοινόχρηστες επιφάνειες (π.χ. πόμολα, διακόπτες, wc).
• Δώστε σαφείς οδηγίες στο προσωπικό του ΣΥ.ΦΑ, οι οποίες αφορούν τη φύση του προβλήματος (πάντα με βάση τα όσα υποστηρίζει η επιστημονική κοινότητα) καθώς και τα εφαρμοζόμενα μέτρα πρόληψης.
• Δώστε σαφείς οδηγίες για τις επικοινωνίες που πρέπει να γίνουν, σε περίπτωση που εργαζόμενος νιώσει αδιαθεσία ή «ύποπτα» συμπτώματα (π.χ. τηλέφωνο επικοινωνίας με προϊστάμενο του ΣΥ.ΦΑ. - τηλέφωνο επικοινωνίας με ΕΟΔΥ 1135), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού του συνεταιρισμού και κατΆ επέκταση των μελών και των συνεργατών του ΣΥ.ΦΑ.

Όλα τα ανωτέρω ισχύουν μέχρι νεωτέρας και προφανώς θα αναθεωρούνται και θα προσαρμόζονται στις ανάγκες που προκύπτουν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νομού Έβρου και του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο