Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΣΦΕ: Δεκτή η πρότασή της για τις ενεργειακές κοινότητες

4/4/2023 4:09:57 μμ
Από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 03/04/2023 στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ Βασίλης Μπιρλιράκης ευχαρίστησε τον υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα για την αποδοχή της βασικότερης πρότασης της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (πλέον νόμος 5037/2023).

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΣΦΕ είχε ζητήσει να περιγραφεί στο τότε νομοσχέδιο η δυνατότητα των Αστικών Συνεταιρισμών του Ν.1667/1986 (και κατ' επέκταση των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών που διέπονται από το νόμο αυτό) να συμμετάσχουν στις δύο νέες μορφές ενεργειακών κοινοτήτων που νομοθετήθηκαν στη χώρα μας: τις Κοινότητες Ανανεώσιμης Ενέργειας (Κ.Α.Ε.) του 'Αρθρου 47 και τις Ενεργειακές Κοινότητες Πολιτών (Ε.Κ.Π.) του 'Αρθρου 88 (το Σ/Ν στην αρχική του μορφή προέβλεπε τη συμμετοχή μόνον των Αγροτικών Συνεταιρισμών).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ παρουσίασε τη δραστηριότητα των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών στο ενεργειακό πεδίο μέσω της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων, καθώς και μέρος της πρότασης της Ομοσπονδίας για προαγωγή των Συνεταιρισμών, με τον υπουργό να δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον.

Η ΟΣΦΕ, σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί επίσης τον υπουργό για το χρόνο που διέθεσε και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, «με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το νέο νόμο 5037/2023, ο οποίος προσφέρει δέσμη εργαλείων για τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τόσο για την οικιακή όσο και για την επαγγελματική κατανάλωση».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που δημιούργησαν από κοινού
Εισήγηση του Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας