Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΣΦΕ: Δεκτή η πρότασή της για τις ενεργειακές κοινότητες

4/4/2023 4:09:57 μμ
Από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 03/04/2023 στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ Βασίλης Μπιρλιράκης ευχαρίστησε τον υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα για την αποδοχή της βασικότερης πρότασης της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (πλέον νόμος 5037/2023).

Πιο συγκεκριμένα, η ΟΣΦΕ είχε ζητήσει να περιγραφεί στο τότε νομοσχέδιο η δυνατότητα των Αστικών Συνεταιρισμών του Ν.1667/1986 (και κατ' επέκταση των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών που διέπονται από το νόμο αυτό) να συμμετάσχουν στις δύο νέες μορφές ενεργειακών κοινοτήτων που νομοθετήθηκαν στη χώρα μας: τις Κοινότητες Ανανεώσιμης Ενέργειας (Κ.Α.Ε.) του 'Αρθρου 47 και τις Ενεργειακές Κοινότητες Πολιτών (Ε.Κ.Π.) του 'Αρθρου 88 (το Σ/Ν στην αρχική του μορφή προέβλεπε τη συμμετοχή μόνον των Αγροτικών Συνεταιρισμών).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ παρουσίασε τη δραστηριότητα των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών στο ενεργειακό πεδίο μέσω της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων, καθώς και μέρος της πρότασης της Ομοσπονδίας για προαγωγή των Συνεταιρισμών, με τον υπουργό να δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον.

Η ΟΣΦΕ, σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί επίσης τον υπουργό για το χρόνο που διέθεσε και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, «με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το νέο νόμο 5037/2023, ο οποίος προσφέρει δέσμη εργαλείων για τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τόσο για την οικιακή όσο και για την επαγγελματική κατανάλωση».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου