Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Covid-19: Νοσούν τα ζώα συντροφιάς και μεταδίδουν τον ιό;
Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κτηνιάτρων
'Aυλη συνταγογράφηση και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Σύμφωνα με τον υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά
COVID-19: Μητρώο Ασθενών και Συνταγογράφηση Φαρμάκων για τους κατ΄οίκον ασθενείς
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν και στην Ελλάδα ενώ ήδη ξεκίνησαν στην Κύπρο


Οργισμένες επιστολές ασθενών για τις ελλείψεις φαρμάκων

21/1/2020 4:29:52 μμ
Με αποδέκτες ακόμη και το γραφείο του Πρωθυπουργού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αποδέκτης της αγανάκτησης των ασθενών εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων φαρμάκων από τα ελληνικά φαρμακεία γίνεται για άλλη μια φορά το f.daily.
Σε σημερινή της επιστολή η Σ.Ε. (τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας) εκφράζει την απελπισία της για την 15ήμερη αναζήτηση του φαρμάκου με εντακαπόνη. Το εν λόγω φάρμακο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με λεβοντόπα για τη θεραπεία της νόσου του Parkinson. Όπως αναφέρει στην επιστολή της «για περισσότερες από 15 ημέρες ο σύζυγός μου δεν μπορεί να βρει το Comptan για να συνεχίζει την 6μηνη αγωγή του, όπως γίνεται εδώ και 11 χρόνια. Έχει αποσυντονιστεί εντελώς (αναπηρία πρόσφατη: 72%). Τι μπορεί να κάνει και πώς μπορεί να το βρει και από πού παρακαλώ; Περιμένω να βρεθεί άμεσα λύση», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Η περίπτωση της Σ.Ε. είναι μία ανάμεσα στον ωκεανό αιτημάτων που καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώσουν οι φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα.

Επιστολή διαμαρτυρίας από ασθενείς ακόμη και στον Πρωθυπουργό

Σήμερα, ο ΠΦΣ, ο ΦΣΑ, ο ΕΟΦ, οι υπουργοί ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παρέλαβαν την οργισμένη ενυπόγραφη επιστολή γνωστής οδοντιάτρου του Πειραιά, η οποία καταγγέλλει την αδιαφορία όλων για το θέμα των ελλείψεων. Στην επιστολή της αναφέρει:

«Είμαι οδοντίατρος 30 χρόνια, πάω στα 31 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας. Παράτησα σήμερα το ιατρείο μου κι έτρεχα να βρω το Digoxin της ηλικιωμένης μητέρας μου. Γύρισα όλα τα φαρμακεία του Πειραιά, ψάχνοντας αυτό το φάρμακο, που γνωρίζετε ότι είναι πολύ απαραίτητο και αναντικατάστατο, και δεν υπήρχε! ΈΛΛΕΙΨΗ! Όπως επίσης μια μεγάλη λίστα φαρμάκων που μου έδειχναν οι φαρμακοποιοί στα κιτάπια τους και που λείπουν ΤΕΛΕΙΩΣ από την αγορά.
Και οι πολίτες; Οι άρρωστοι; Κι όταν με κάποια θρασύτητα μου απάντησαν κάποιοι: απευθυνθείτε στο γιατρό σας για άλλο σκεύασμα... αυτή τη φορά δεν άντεξα και τους τα έψαλα για τα καλά!
Κάποια φάρμακα το γνωρίζετε πως είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ Απορώ, ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, πώς δεν τα 'χετε κάνει ακόμα "λίμπα" στο Υπουργείο! Αντιλαμβάνεστε ότι αύριο, όταν θ' αρρωστήσετε κι εσείς που πουλάτε τα φάρμακα (κανένας δεν ξεφεύγει από τη φθορά) και δεν θα βρίσκετε το φάρμακό σας, νομίζετε ότι επειδή είστε μέσα στο σύστημα των φαρμάκων, είστε εξασφαλισμένοι; Ότι θα καταφέρνετε να βρείτε τη "δόση" σας από φίλο και γνωστό; Ή ότι θα τρέχουν τα παιδιά σας ή οι παρατρεχάμενοι να ζητιανεύουν από κάθε γνωστό, το φάρμακό σας; Να παρατάνε δουλειές και υποχρεώσεις και να ψάχνουν παντού απεγνωσμένα, όπως μου έφυγαν εμένα σήμερα τα πόδια από το τρέξιμο; Σήμερα λοιπόν, που αντιμετωπίζετε όλοι εσείς οι υπεύθυνοι φορείς φαρμακοποιών και ιατρών, μαζί με τους αναίσχυντους πολιτικούς, με κάποια απάθεια τις συνεχείς ελλείψεις των φαρμάκων, δεν το καταλαβαίνετε ότι το ίδιο θα συμβεί αύριο στην πόρτα σας»;

Η αγανακτισμένη οδοντίατρος στην επιστολή της στηλιτεύει συνολικά το σύστημα προμήθειας φαρμάκων στην Ελλάδα και ζητά από το Κράτος και όλους όσους εμπλέκονται στην Υγεία
να αναλάβουν σκληρές δράσεις για να σταματήσουν οι ελλείψεις φαρμάκων, πριν να είναι αργά για όλους μας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μία περίπτωση φαρμακοποιού παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό
Για τη θεραπεία του μη μεταστατικού, ευνουχοάντοχου καρκίνου του προστάτη


Σχετικά άρθρα

Απαγορεύεται το delivery φαρμάκων από φαρμακοποιούς
Μία περίπτωση φαρμακοποιού παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό
'Αυλες συνταγές: Περικοπές και πρόστιμα αν δεν διεκπεραιώνονται σωστά
Φαρμακοποιοί, προσοχή στις γραφειοκρατικές διαδικασίες
ΠΦΣ: Μέτρα στήριξης των φαρμακείων ζήτησε από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών
Οι πληρωμές των συνταγών θα γίνουν κανονικά διαβεβαίωσε ο ΕΟΠΥΥ
ΠΦΣ: Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής
Αίτημα στον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη