Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

ΕΟΦ: Απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών για άλλα 5 φάρμακα
Επάρκεια στην αγορά για 20 σκευάσματα
Η γλυκοζαμίνη συνδέθηκε με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην British Medical Journal
Εξετάσεις βοηθών φαρμακείου Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη
Προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών έως τις 31 Μαΐου


Ώρα για... PharmACon

12/9/2018 3:45:26 μμ
Το νέο επιστημονικό συνέδριο φοιτητών Φαρμακευτικής από τη GPSF
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής (GPSF) είναι μία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική οργάνωση με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής. Το όραμα της Ένωσης είναι να εκπροσωπεί κάθε Έλληνα φοιτητή Φαρμακευτικής και να προωθεί τη συνεργασία για την ανάπτυξη φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης.

Η αποστολή της GPSF είναι να συμμετέχει ενεργά σε φοιτητικό και επαγγελματικό επίπεδο, ώστε να συνδυάζει τις γνώσεις της φαρμακευτικής και τους σπουδαστές μαζί. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Φοιτητών Φαρμακευτικής από το 2008.

Οι κύριοι στόχοι της GPSF είναι:

•ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενισχύουμε τη δραστηριότητα των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα και στοχεύουμε να τους ενημερώνουμε για τα τελευταία ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα, για νέους τομείς έρευνας και εφαρμογές της σύγχρονης Τεχνολογίας στην Επιστήμη.

• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι φοιτητές συμμετέχουν σε προγράμματα πληροφόρησης του γενικού πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ενημερώνονται για ιατροκοινωνικά θέματα άμεσου ενδιαφέροντος για την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα.

• ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Στόχος μας είναι να ενισχύουμε τις σχέσεις και την επικοινωνία μεταξύ φοιτητών Φαρμακευτικής καθώς και φοιτητών από άλλα τμήματα της Επιστήμης Υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της γνωριμίας και της συνεργασίας μας σε θέματα κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Νέο Συνέδριο από την ομάδα των φοιτητών

Στο αποκορύφωμα των δράσεων της η GPSF διοργανώνει το PharmACon (Pharmaceutical Athenian Congress), ένα νέο επιστημονικό συνέδριο που υπενθυμίζει ότι η φαρμακευτική επιστήμη είναι ζωντανή. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στη γνώση. Στόχος είναι η συγκέντρωση της επιστημονικής κοινότητας, η διάδοση καινοτόμων ιδεών και η ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων. Διακεκριμένοι άνθρωποι στη φαρμακευτική επιστήμη θα παρουσιάσουν νέα δεδομένα σχετικά με το «φάρμακο», θα εμπνεύσουν και θα προκαλέσουν το κοινό. Επιπλέον, μια σειρά από Workshops, Trainings και ζωντανές παρουσιάσεις θα πλαισιώσουν το PharmACon, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ενισχύοντας τόσο το επιστημονικό όσο και το προσωπικό τους προφίλ.


Τέλος, σκοπός της Ημερίδας είναι «να ενθαρρύνουμε τη γνωριμία και τη συνεργασία των φοιτητών Φαρμακευτικής και των τριών Φαρμακευτικών Σχολών της Ελλάδας», επισημαίνουν οι διοργανωτές.


Ημερομηνία: 20-21 Οκτωβρίου 2018

Τοποθεσία: Αθήνα, Πολεμικό Μουσείο

Βρείτε το εισιτήριό σας εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/pharmacon

Επικοινωνία: pharmacon2018@gmail.com

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ομιλία με θέμα τα e-shops προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων
Στις 5 Ιουνίου θα συζητηθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα των Νοσοκομείων


Σχετικά άρθρα

Εξετάσεις βοηθών φαρμακείου Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη
Προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών έως τις 31 Μαΐου
LloydsPharmacy: Προειδοποιεί για κλείσιμο περισσότερων φαρμακείων
Δεν σημείωσε καμία αλλαγή στα έσοδά της την περίοδο 2018-2019
Νέο αίμα στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας
Αναλαμβάνει την προεδρία ο Θάνος Κουτσούκης
ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές στη συνταγογράφηση ναρκωτικών
Έπρεπε να εφαρμόζονται ήδη από την αρχή του μήνα