Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΟΣΑ: Ο αριθμός των φαρμακοποιών αυξήθηκε κατά 20% την τελευταία δεκαετία

19/11/2024 2:16:58 μμ
Τη στιγμή που καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένας από τους βασικούς παρόχους προϊόντων υγείας είναι στην Ευρώπη τα φαρμακεία, στα οποία καταναλώνεται το 17% των υγειονομικών δαπανών, όπως αναφέρει η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο: «Η υγεία με μια ματιά: Ευρώπη». 


Στην ίδια έκθεση αναδεικνύονται οι σημαντικές ελλείψεις που έχει η Ευρώπη σε ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα ότι «λείπουν» 1,2 εκατομμύρια γιατροί, νοσηλευτές και μαίες. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη στον κλάδο των φαρμακοποιών, καθώς σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση του ΟΟΣΑ, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 20% την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Συγκεκριμένα μεταξύ 2011-2021, στις χώρες του ΟΟΣΑ εργάζονται 85 φαρμακοποιοί ανά 100.000, με την πυκνότητα όμως αυτών να παρουσιάζει μεγάλες διαφοροποιήσεις. Η Ελλάδα, με 97 φαρμακοποιούς ανά 100.000, είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες, «ανταγωνιζόμενη» κράτη της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, όπως η Ιαπωνία με 199 φαρμακοποιούς ανά 100.000 κατοίκους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ
12 στρατηγικές για ισχυρότερα φαρμακεία
Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας
Νέο «αυτόνομο» φαρμακείο στις ΗΠΑ
Εκτελεί συνταγή και συσκευάζει φάρμακα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα