Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΟΟΣΑ: Ο αριθμός των φαρμακοποιών αυξήθηκε κατά 20% την τελευταία δεκαετία

19/11/2024 2:16:58 μμ
Τη στιγμή που καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένας από τους βασικούς παρόχους προϊόντων υγείας είναι στην Ευρώπη τα φαρμακεία, στα οποία καταναλώνεται το 17% των υγειονομικών δαπανών, όπως αναφέρει η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο: «Η υγεία με μια ματιά: Ευρώπη». 


Στην ίδια έκθεση αναδεικνύονται οι σημαντικές ελλείψεις που έχει η Ευρώπη σε ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα ότι «λείπουν» 1,2 εκατομμύρια γιατροί, νοσηλευτές και μαίες. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη στον κλάδο των φαρμακοποιών, καθώς σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση του ΟΟΣΑ, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 20% την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Συγκεκριμένα μεταξύ 2011-2021, στις χώρες του ΟΟΣΑ εργάζονται 85 φαρμακοποιοί ανά 100.000, με την πυκνότητα όμως αυτών να παρουσιάζει μεγάλες διαφοροποιήσεις. Η Ελλάδα, με 97 φαρμακοποιούς ανά 100.000, είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες, «ανταγωνιζόμενη» κράτη της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, όπως η Ιαπωνία με 199 φαρμακοποιούς ανά 100.000 κατοίκους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη συνεργασία γιατρών, φαρμακοποιών και διαιτολόγων
Τα φαρμακεία καλούνται να αναρτήσουν αφίσες στις βιτρίνες τους






Σχετικά άρθρα

Οι τοξικοί εργαζόμενοι στο φαρμακείο
Και πώς να αναγνωρίζονται πριν διαλύσουν την ομάδα
Πορτογαλία: Οι φαρμακοποιοί ζητούν στήριξη της υγείας & ευεξίας τους
Ως μέσο για τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας
Τα φαρμακεία μπορούν να συμβάλλουν στο Silver Alert
Μια νέα ιδέα υποβλήθηκε στα Δ.Σ. του ΠΦΣ και του Φ.Σ. Αττικής
Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΠΦΣ για τις ελλείψεις φαρμάκων
Στον «στόχο» του βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρείες