Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ομορφιά μέσω της διατροφής από την Oenobiol

4/6/2008
Νέα πρωτοποριακή σειρά συμπληρωμάτων διατροφής από τον Όμιλο Sarantis
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στην πρεσβεία της Γαλλίας, ο όμιλος Sarantis και η Dr Marie Bèjot, ιδρύτρια της Oenobiol®, παρουσίασαν τον Ιανουάριο σε εκπροσώπους του τύπου τη νέα πρωτοποριακή σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Oenobiol®.

Στη μετάφραση της συνέντευξης της Dr Marie Bèjot που παρατίθεται, αναπτύσσεται διεξοδικά η ιστορία της σειράς καθώς και τα προϊόντα που περιλαμβάνει.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για την Oenobiol και τη φιλοσοφία της.

Η Oenobiol® είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 1981 και η μάρκα δημιουργήθηκε το 1985. Ως πτυχιούχος διατροφολόγος, ξεκίνησα την πρακτική μου στο χώρο της ομορφιάς, στο Παρίσι. Εκεί συνειδητοποίησα τις διατροφικές ανάγκες των ασθενών μου και, κυρίως, τις ανάγκες τους για αντηλιακή προστασία και αδυνάτισμα. Τότε δημιούργησα τα πρώτα μου συμπληρώματα διατροφής αποκλειστικά γι’ αυτά τα άτομα και κάποια από τα μικροσυστατικά τους τα χρησιμοποιώ ακόμα σε διάφορες συνθέσεις. Η φιλοσοφία «ομορφιά εκ των έσω» γεννήθηκε.


Ποιοι είναι οι καταναλωτές των συμπληρωμάτων διατροφής Oenobiol; Μπορείτε να μας δώσετε το προφίλ τους;

Οι καταναλωτές μας είναι υγιείς γυναίκες με συγκεκριμένες ανάγκες ομορφιάς που μπορούν να καλυφθούν με ένα διατροφικό συμπλήρωμα.

Σύμφωνα με την έρευνα SIMM του 2006, οι καταναλωτές της Oenobiol® είναι κυρίως γυναίκες της ανώτερης αστικής τάξης μεταξύ 25 και 64 ετών, ελαφρώς υπέρβαρες, που θέλουν να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος.


Ποια είναι τα συστατικά –«κλειδιά» που κάνουν το Oenobiol ένα φυσικό συμπλήρωμα ομορφιάς; Γιατί έχετε επιλέξει συγκεκριμένα αυτά έναντι άλλων;

 

Όλα τα ενεργά συστατικά μας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εμάς και είναι φυσικής προέλευσης. Επιλέγονται για την αποδεδειγμένη τους αποτελεσματικότητα μέσα από ελεγχόμενες επιστημονικές μελέτες σε υγιείς εθελοντές.

Το Oenobiol® Solaire περιέχει φυσικά καροτινοειδή, εκχυλίσματα από φύκη, ντομάτα και το φυτό tagetes erecta (είδος χρυσάνθεμου). Το Oenobiol® Anti-Chute περιέχει ένα φυσικό εκχύλισμα κολοκυθόσπορου και το Oenobiol® Remodelant περιέχει CLA που προέρχεται από το φυσικό έλαιο καρθάμου.


Παρακαλώ, αναπτύξτε λεπτομερώς καθένα από τα τρία προϊόντα που λανσαρίστηκαν στην Ελλάδα.

 

Το Oenobiol® Remodelant περιέχει CLA που παράγεται από το έλαιο καρθάμου συνδυασμένο με χρώμιο. Η αποτελεσματικότητά του είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται μετά από 6 εβδομάδες χρήσης. Προσφέρει σημαντική μείωση της περιφέρειας έως και 5 εκατοστά (-2,2 εκ. κατά μέσο όρο). Ο φαρμακοποιός παράλληλα θα πρέπει να προτείνει μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση για καλύτερα αποτελέσματα.

Το Oenobiol® Anti-Chute περιέχει βιταμίνες Β και το συστατικό 5-alpha reductol, φυσικό εκχύλισμα κολοκυθόσπορου που ρυθμίζει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την ανδρογενετική απώλεια μαλλιών. Κλινική μελέτη αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του. Mετά από χρήση 9 εβδομάδων, μείωσε την απώλεια των μαλλιών στο 78% των περιπτώσεων, ενώ αύξησε την πυκνότητά τους κατά 60%. Το προϊόν είναι Νο1 στη Γαλλία.

Το Oenobiol® Solaire, που δημιουργήθηκε το 1989, παραμένει ακόμα το προϊόν για το οποίο έχουν γίνει οι περισσότερες έρευνες σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2003. Η σύνθεσή του περιέχει φυσικές καροτίνες από το φύκι Dunaliella salina που εμποδίζει τη δράση των ενζύμων ελαστάση και κολαγενάση και συνεπώς δρα κατά της γήρανσης του δέρματος.

Καθώς η εμφάνιση καρκίνου του δέρματος διαρκώς αυξάνεται, η στάση μας απέναντι στην ηλιοθεραπεία πρέπει να αλλάξει άμεσα. Ο φαρμακοποιός πρέπει να συνιστά λιγότερη έκθεση στον ήλιο και μεγαλύτερη προστασία, που εξασφαλίζεται από το Oenobiol® Solaire.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Πεπτικής Υγείας
Ενημερώστε τους καταναλωτές για την αξία του υγιούς εντερικού μικροβιώματος
36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής
Ασφαλής και αποτελεσματική η ιβουπροφαίνη στον οξύ πόνο
Ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις ουρολογικές παθήσεις
Από τη νέα ιστοσελίδα του Γραφείου Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας
Προβιοτικά: Μπορούν να βοηθήσουν στις αλλεργίες;
Γράφει ο Δρ. Σταύρος Ε. Μπαριάμης, Φαρμακοποιός, Χημικός, MPharm, MSc, PhD