Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Όμιλος Sarantis: Αύξηση πωλήσεων κατά 9,6%

29/3/2023 10:19:18 μμ
Σύμφωνα με τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του 2022
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Όμιλος Sarantis είχε μια επιτυχημένη χρονιά, όπως αποδεικνύεται από την ισχυρή αύξηση του όγκου πωλήσεών του κατά 9,6%, εν μέσω ενός εξαιρετικά περίπλοκου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από υψηλό πληθωρισμό, διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενεργειακή κρίση και προκλήσεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Όμιλος δημιούργησε καθαρή θετική ταμειακή θέση €15,35 εκατ. και ελεύθερες ταμειακές ροές, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή οικονομική του θέση. 

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου κατά το 2022 ανήλθαν σε €445,07 εκατ. από €406,26 εκατ. το έτος 2021, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 9,55%, αποτέλεσμα αύξησης σε αξία αλλά και σε όγκο πωλήσεων.
Οι πωλήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε €148,24 εκατ. το έτος 2022 από €142,78 εκατ. το έτος 2021, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,82%. 

Η διαφοροποίηση του προϊοντικού του χαρτοφυλακίου, η έμφασή του στο HERO προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, η ικανότητά του να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες ανάπτυξης και δράσεις τιμολογιακής πολιτικής ενίσχυσαν τις πωλήσεις του Ομίλου σε όλη τη γεωγραφική περιοχή δραστηριοποίησής του και στις στρατηγικές κατηγορίες περιποίησης δέρματος, αντηλιακής φροντίδας, αποσμητικών, καθαρισμού σώματος, σάκων απορριμμάτων, συσκευασίας τροφίμων, συμπληρωμάτων διατροφής και καλλυντικών επιλεκτικής διανομής που ωφελήθηκαν από υψηλότερη ζήτηση.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα ενισχύθηκαν σημαντικά από την αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης στην αγορά της υγείας & φροντίδας και στα κανάλια εξαγωγών, καθώς και από αυξημένη ζήτηση στην κατηγορία των καλλυντικών επιλεκτικής διανομής. 

Αξίζει να σημειωθεί ο συνεχιζόμενος υψηλός πληθωρισμός, ο οποίος επιδεινώθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, άσκησε σημαντική πίεση στην κερδοφορία του Ομίλου και προκειμένου να μετριάσει αυτές τις πιέσεις στόχευσε στην ανάπτυξη πωλήσεων και σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους, εξορθολόγισε το χαρτοφυλάκιό του, αύξησε την αποδοτικότητα και παραγωγικότητα και έλεγξε τις δαπάνες διαφήμισης και προώθησης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024
2/5/2024 5:06:27 πμΑnalytica 2024
Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία
Με εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις τιμήθηκε η Karabinis Medical
Στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024